“Yhdessä mennään vielä pitkälle!”

– Ja se “yhdessä” tarkoittaa meidän kahden lisäksi myös Foreveria, naurahtaa Sinikka. Niin merkittävässä asemassa Foreverin palvelut ja ammattilaiset ovat olleet hieman yli seitsenkymppisten Sinikan ja Timon viime vuosina hieman haastavammaksi muuttuneella matkalla.

Liikuntaa on tosin Jokelan perheessä harrastettu aina. Lajivalikoimaan on Sinikan sanoin kuulunut “kaikkea, mitä on kiva tehdä”, eli lenkkeilyä, vaellusta, golfia, jalkapalloa, ratsastusta, joogaa ja vaikka mitä niiden väliltä. Onpa Sinikka juossut maratoninkin.

Kuusikymppisenä Sinikka havahtui kuitenkin ensin omaansa ja myöhemmin tarkemmin katsoessaan myös Timon ryhtiin; ne olivat kaikesta liikkumisesta huolimatta painuneet kasaan. Enempiä ihmettelemättä Sinikka järjesti kummatkin läheisen Forever-kuntosalin Fustra-tunneille, jossa korjattiin kehon virheasentoja ja vahvistettiin etenkin ylä- ja keskivartaloa.

– Olin mielestäni hyvässä kunnossa, muttei meinannut polku leveydeltään riittää, kun kompuroin ensimmäiseltä tunnilta kotiin, Timo kertoo hykerrellen.

Pariskunta päättikin sijoittaa itseensä ja pestata avukseen Foreverin personal trainerin, fysioterapeutin sekä ravintovalmentajan. Sinikan tavoitteena oli vahvistaa käsiä, vetää sen jälkeen yhden leuan ja saada liikkuvuutta hartioihin. Timo puolestaan halusi, että peilistä tervehtisi jälleen se sama ryhdikäs poika kuin ennenkin.

Muutaman Fustra- ja voimaharjoitteluvuoden jälkeen selvisi syy Timon ryhdin laskeutumiseen; liikehäiriöitä, vapinaa ja lihasten jäykkyyttä aiheuttava Parkinsonin tauti oli tullut jäädäkseen – ei vielä voimakkaana, mutta määritteli  kuitenkin pariskunnan elämän uudelleen.

Moni olisi lamaantunut, mutta Sinikka ja Timo päättivät toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja vaeltaa läpi Santiago de Compostelan 769 kilometrin pituisen pyhiinvaellusreitin, sillä se oli tehtävä nyt, jos koskaan.

– Ohjaajamme eli täysillä mukana. Treenasimme hänen avullaan niin kokonaisvaltaisesti, että jaksoimme vaeltaa päivittäin noin kolmekymmentä kilometriä ja kivuta rinkat niskassa jyrkätkin mäet, muistelee pariskunta henkeäsalpaavaa vaelluskokemustaan.

 

– Totta kai sairastuminen pysäytti, olisi lyönyt helposti maahankin, mutta päätin tehdä sen, minkä voin helpottaakseni elämää sen kanssa. Säännöllinen ja hyvin monipuolinen liikunta hyvässä seurassa on auttanut pysymään pystyssä ja pitänyt myös pääkopan kunnossa, Timo kertoo.

Sinikka korostaa, ettei Parkinsonin tautia voiteta liikunnalla – ei edes hoideta – mutta se voi helpottaa suurestikin elämää sairauden kanssa.

Nykyisin Sinikka ja Timo pitävät kuntoaan yllä kävelylenkein ja pitkin vaelluksin sekä käymällä Foreverin tunneilla niin livenä kuin onlinena kolmesta neljään kertaa viikossa. Timo aloittaa aamunsa Foreverin ohjeiden mukaisesti hengitystä ohjaavilla Asahi-liikkeillä.

Personal trainer ja ravintoneuvoja kulkevat edelleen pariskunnan rinnalla.

– Ilman kahta traineriamme ja muita Foreverin asiantuntijoita emme olisi näin hyväkuntoisina tässä, Timo toteaa.

Myös Foreverclub Hämeenlinna saa Sinikalta kiitosta.

– Kuinka mahtavaa onkaan käydä salilla, jossa henkilökunta tervehtii ja huomioi kaikin tavoin. On ollut myös mukava tutustua muihin asiakkaisiin ja jutella heidän kanssaan. Timon sairaus on siellä yleisesti tiedossa ja olemme saaneet paljon tukea.

– Piristää hurjasti, kun joku huutaa salin perältä “Hyvä Timppa!”

Alkuperäiset tavoitteet on nyt saavutettu, paitsi se leuanveto, ja on tullut aika ottaa uusi suunta.

– Tavoitteenani on pitää kroppa kasassa niin kauan kuin pystyn, Timo kertoo. – Olen sanonut tulevani tänne vaikka pyörätuolilla, johon Foreverin henkilökunta  vastasi: “Lämpimästi tervetuloa – kyllä se järjestyy!”

Sinikan tavoitteena on pysyä siinä kunnossa, että toimiessaan omaishoitajana hän jaksaisi tukea, nostaa ja kannustaa kaikin puolin rakasta kumppaniaan.

– Ja sen yhden leuan kyllä vielä vedän!

Päiväkirjan pito ja piirtäminen ovat liikunnan ohella Timon mukaan mainioita keinoja huolehtia ankaran taudin kanssa jaksamisesta.

 

NYT ON SINUN VUOROSI ONNISTUA!

Jokainen onnistuminen on ainutlaatuinen, on kyse sitten elämäntapamuutoksesta tai hyvinvoinnin parantamisesta. Meillä Foreverillä asiakkaat onnistuvat  saavuttamaan tavoitteitaan – ihan jokaisena päivänä.

Liity mukaan

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit