Onnistumistarinassa asiakkaamme kertovat omin sanoin, kuinka he ovat löytäneet liikunnan ilon tai saavuttaneet itselleen tärkeän tavoitteen. Onnistuminen ei ole sattuman kauppaa: halu onnistua ja kannustava ympäristö johtavat tuloksiin. Jokainen voi saavuttaa paremman olon – tästä upeat onnistujamme ovat inspiroivia esimerkkejä!

Ikä ei ole este, eikä edes hidaste

Olin nuorempana hyvin liikunnallinen, mutta melko levoton harrastusteni kanssa. Rytmistä voimistelua, kuntonyrkkeilyä ja kaikenlaisia tansseja – kokeilin monenmoista, mutten tehnyt mitään kovin pitkäjänteisesti.

Perheen perustamisen jälkeen liikkumiseni jäi kiireisen työn vuoksi arkiliikunnan varaan. Asuimme tosin maalla, missä riitti kaikenlaista hommaa, mutta eiväthän pienet pyrähtelyt silloin tällöin riitä. Päällisin puolin kaikki näytti hyvältä, mutta oikeasti liikkuvuuteni oli surkea, oloni voimaton ja kaikenlaiset krempat vaivasivat. Mietin, että jos jatkan tätä rataa, niin siinä ei kyllä hyvä heilu.

Kunnes sitten täytin 50 vuotta ja sain ystävättäreltäni lahjaksi vaellusreissun Lappiin. Se oli mahtavaa, mutta osoitti karusti, kuinka huonossa kunnossa olin. Ja kuin alleviivatakseen asiaa tunturissa tuli vastaan kaksi reilusti yli seitsemänkymppistä sisarusta. Ihailin heidän reipasta menoaan ja päätin, että nyt riitti puuskutus; minäkin haluan jaksaa.

Alkoi pitkäjänteinen voimanrakennustyö, joka jatkuu edelleen. Vertailin kuntosaleja ja päädyin Foreverille alkuun sen siisteyden ja viihtyisyyden vuoksi, kunnes näin syvemmälle ja tykästyin vielä enemmän; Foreverilla asiakas toivotetaan jo ovella tervetulleeksi, hänet huomataan ja hänestä huolehditaan. Eikä yhteisöllisyys jää henkilökuntaan, vaan sen ovat sisäistäneet myös kanssatreenaajat. Meillä on älyttömän hauskaa, niin pukuhuoneissa kuin salillakin.

Aloitin kevyesti yhdellä Fustratunnilla viikossa, mutta se ei kauaa riittänyt. Yksi treenikerta piti kyllä peruskuntoa yllä, muttei saanut aikaan sellaista kehitystä, kuin halusin. Tuplamäärä viikossa sen sijaan teki terää; liikkuvuuteni lisääntyi ja sain voimaa ja kestävyyttä. Nyt pääsen syväkyykkyyn ja ylös tuosta vain, en hengästy enää helposti, saan purkit auki ja nostelen kasseja kuin ei mitään. Krempatkin jäivät, eikä liikkuessa enää vihlo täältä eikä tuolta.

Paitsi fyysisesti, muutos on tehnyt paljon hyvää myös henkisesti. Se on lisännyt uskallusta ja rohkeutta tehdä asioita. Olen nyt lähdössä yhdeksännelle vaellusreissulleni Lappiin. Se tulee olemaan fyysisesti rankkaa, mutta luotan jaksamiseeni.

Treeneistäni en tingi

Työni yrittäjänä on edelleen hyvin vauhdikasta. Menen tukka putkella tilanteesta toiseen, tapaan asiakkaita ja puhelin soi koko ajan. Mutta kun tulen kuntosalille, se hetki on vain minua varten. Maadoitun, rauhoitun ja kuuntelen, mitä kroppani sanoo.

Kiitän onnistumisestani suuresti Personal Traineriani Anua. Hän on huikea ammattilainen ja ihana ihminen. Hän näkee jo ovelta, millaisissa tunnelmissa milloinkin olen ja muokkaa lennossa ohjelman sen mukaiseksi. On Anun ansiota, että olen jaksanut sitoutua kovaan työhön niin pitkäjänteisesti. Hän saa minut laskeutumaan ja keskittymään, kun pääni liitelee ties missä. Tunneillamme on aina hauskaa, mutta silti hän saa minut tekemään parhaani.

Olen päättänyt, etten tule tinkimään treeneistäni. PT:n tapaamiset ja Fustra on nakutettu kalenteriini, koska ne tekevät niin hyvää ja auttavat jaksamaan arjessa. Haluan olla fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään, kiivetä tuntureiden lisäksi vuorille ja näyttää tyttärilleni – ja tietenkin myös itselleni – ettei ikä ole este, eikä edes hidaste.

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.