Kevät on nurkan takana ja pian on se aika vuodesta, kun salille ja lenkkipoluille on normaalia enemmän tunkua. Tiesitkö että suomalaiset liikkuvat pari viikkoa ennen ensimmäisiä rantakelejä enemmän kuin koko loppuvuonna yhteensä. Juuri ennen kesää lautaselta löytyy lähinnä vain nuutunut sellerinpuolikas ja jumppamaton jämät. Ajatellaan, että ollaan onnellisia sitten kun ollaan karistettu nämä ylimääräiset viisi kiloa, sitten kun motivaatiomekko sujahtaa päälle tai sitten kun oma haukkari on vähintään Kirkkonummen kokoinen.

Voiko asennetta treenata?

Valitettavasti totuus on toinen ja hyvin harvoin ihminen on mielestään riittävän hyvä sellaisenaan kuin on. Täydellistä vartaloa ja onnellisuutta tavoitellessaan sitä usein tiirailee itseään erittäin kriittisten kiikarien läpi tai antaa vauhtisokeuden yllättää: solariuminkoukussa oleva ei ole mielestään tarpeeksi ruskea vaikka iho muistuttaisi jo nahkasohvaa, tekniikan ystävä haluaa aina vain uudempaa ja nopeampaa, vaikka omistaa jo kaikki mahdolliset kellot ja vihellyspillit eikä laihduttaja ole mielestään koskaan tarpeeksi hoikka lopettaakseen laihduttamista ja alkaakseen elää normaalisti.

On olemassa yksi korvaamattoman tärkeä osa kehoa, jonka harjoittamiseen ei kuntosalilta sopivaa masiinaa löydy. Tämä osa on nimeltään pää.

Monille saattaa tulla yllätyksenä että myös omaa ajatteluaan, asennettaan ja asioiden käsittelytapaansa kannattaa treenata. Miten?

Päätä olla riittävän hyvä

Tarkastele omaa pipotelinettäsi ja suhtautumistasi itseesi. Markkinavoimille ja tuntemattomille ihmisille tulet luultavasti aina olemaan liian laiha, liian lihava, liian pitkä tai liian lyhyt. Päätä olla riittävän hyvä itsellesi. Et pysty vihaamaan itseäsi onnelliseksi tai kritisoimaan itseäsi hoikaksi vaan muutos alkaa lempeydestä ja itsensä arvostuksesta. Älä jatkuvasti etsi puutteita vaan keskity sekä sisäisiin että ulkoisiin hyviin puoliisi. Tiedäthän sen tunteen, kun mukavaksi toteamasi uusi tuttavuus muuttuu myös fyysisesti viehättävämmäksi tutustuttuasi häneen paremmin? Myös oma peilikuva alkaa näyttää paremmalta kun pitää itseään mukavana jäppisenä. Ajattelulla on myös usein itseään toteuttava voima, älä siis turhaan eliminoi mahdollisuuksiasi etukäteen. Älä koskaan sano ei jos voit sanoa kyllä. Jos lantiosi tuppaa olemaan rikki ja joku kysyy sinulta osaatko tanssia, älä vastaa että en vaan että olet mestari omassa sarjassasi!

Itsensä hyväksyminen vaatii oman persoonansa ja käyttäytymistapojensa tuntemista. Kuka sinä olet? Varasta arjesta hetki aikaa ja vie itsesi treffeille. Mieti, kuka oikeasti määrää arvosi ja mitä juuri sinä ajattelet mistäkin? Ajatteletko todella niin vai ovatko ajatuksesi median tai yhteiskunnan tuotteita? Tutustu itseesi ja päätä olla mielestäsi hyvä tyyppi. On hyvin vaikeaa olla muidenkaan ihmisten seurassa jos on huonoissa väleissä itsensä kanssa.

Ota ilo irti arjesta

Elämässään onnistunut ihminen tekee päivittäin niitä asioita mistä eniten pitää. Tee asioita joista nautit ja joissa olet hyvä, oli se sitten mopojen rassaamista, selfieiden ottamista tai lasten kanssa askartelua. Jos elämä on yhtä loman tai täydellisen vartalon odottelua tulee sitä helposti elettyä tulevaisuudessa yli 340 päivää vuodessa. Ota ilo irti arjesta arjesta ja harrasta liikuntaa joka tuo sinulle hyvää oloa ainaisen kadonneen vyötärön metsästyksen sijaan. Kun mieli on iloinen on vartalossa vähemmän stressihormoneja jolloin se on myös vastaanottavaisempi luopumaan ylimääräisistä kiloista tai kasvattamaan sitä hauiksen kokoa.

Viimeisenä tärkein. Ennen kuin lähdet aamulla kotoa tarkista peilistä hiustyylin lisäksi asenteesi. Olet sitten nukkunut tai et ole nukkunut, olet salamanlyömä tai spitaalin kourissa niin älä pilaa omaa tai muiden päivää valittamalla. Omaa elämäntilannettaan harvemmin voi räätälöidä itselleen täydelliseksi mutta oman asenteensa voi. 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit