Käsi ylös, kuinka moni teki treeniin liittyvän uudenvuoden lupauksen? Aika laittaa lupaus toteen! Mutta, onko lupaus helpompi tehdä, kuin pitää siitä kiinni?

Jos et ole treenannut aiemmin, lupasit ehkä ottaa itseäsi niskasta kiinni ja aloittaa terveemmän elämän. Kävelylenkeistä on helpoin aloittaa. Lenkkejä voi pikkuhiljaa pidentää ja lisätä väliin juoksupyrähdyksiä. Liikuntakeskuksista saat asiantuntevaa opastusta salitreeniin ja voit aloittaa myös itsellesi sopivan ryhmäliikuntatunnin. Tarjonta on monipuolista ja jokainen löytää varmasti itselleen sopivan tunnin.

Jos treenaat aktiivisesti, olet ehkä luvannut nostaa treenisi uudelle tasolle nostamalla painoja salitreenissä tai aloittamalla uuden treeniäsi tukevan lajin. Tai ehkä tähtäät kilpailemaan. Joka tapauksessa lupaus on helppo tehdä, mutta riittääkö motivaatiosi toteuttamaan lupauksesi?

Teitkö treeniin liittyvän uudenvuodenlupauksen? Näillä vinkeillä pidät treenilupauksista kiinni

Treenilupaus todeksi

Tässä vinkkejä, joilla pidät uudenvuoden treenilupauksesta kiinni:

  1. Tee konkreettinen suunnitelma, jonka avulla pysyt lupauksessasi. Kirjoita lupauksesi ylös esimerkiksi jääkaapin oveen. Päätä etukäteen treenipäiväsi, milloin teet mitäkin. Merkitse ne kalenteriisi. Näin treeneistä on vaikeampi lipsua ja treenaat säännöllisesti. Päätä, että liikut ainakin kaksi tai kolme kertaa viikossa. Tee myös treenipäiväkirjaa. Päiväkirjan avulla on hauska seurata omaa edistymistä sekä miten ja mitä on treenattu. Tee lupauksestasi julkinen, jolloin myös muut tietävät sen ja muistuttelevat sinua siitä silloin tällöin.
  1. Ylläpidä motivaatiota ja innostusta.Mieti, mikä sai sinut tekemään lupauksesi. Onko se terveyteen liittyvä syy vai kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen vai ehkä vain ulkonäön parantaminen? Pysähdy miettimään aika-ajoin syytä, mistä kaikki lähti. Alkuinnostuksen jälkeen motivaatio tulee laskemaan jossain vaiheessa kaikilla. Mikä asia saa sinut jatkamaan? Sinua saattaa motivoida innokas treenikaveri tai ehkä kuvat itsestäsi ennen lupauksesi tekoa, matkan varrelta ja sitten, kun olet saavuttanut tavoitteesi.
  1. Kuuntele itseäsi.Usein uudenvuoden lupaus tehdään uuden alun toivossa, innostuneena. Aloitamme treenaamaan liian kovaa ja  motivaatio lopahtaa, kun väsähdämme. Älä sorru siis ylisuorittamaan, vaan kuuntele itseäsi jo heti alkumetreillä. Jos energiatasosi ovat matalalla, vaihda raskaampi treeni vaikka tehokkaaseen, mutta rauhalliseen joogaan. Pidä myös lepopäiviä ja huolla kehoasi. Jos aloittamasi treeni ei tunnu hyvältä tai sovi sinulle, vaihda toisenlaiseen treeniin. Älä lopeta liikkumista kokonaan. Liikunnan jälkeen on hyvä olo, vaikka itse treeni tuntuisi raskaalta. Muistele tätä oloa, kun tuntuu, että jäisit mieluiten kotisohvalle raskaan työpäivän jälkeen.

Hienoa, että olet päättänyt aloittaa terveellisemmän elämän tai asettanut itsellesi uusia tavoitteita treeniisi. Jos onnistut pitämään lupauksesi, ole ylpeä itsestäsi. Jos lipsut, ei sekään maailmaa kaada. Aina on mahdollisuus päästä takaisin ruotuun. Muista olla itsellesi armollinen. Iloa ja myötätuulta liikunnalliseen elämään vuodelle 2019!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit