Kehonpainoharjoittelu on todella tehokas tapa treenata ja sitä voi tehdä myös kuntosalilla. Usein tämä ei edes juolahda mieleen, koska kuntosalillahan on puitteet ja laitteet parhaasta päästä juuri painojen kanssa harjoitteluun. Miksi siis tekisin kehonpainoharjoittelua kuntosalilla?

Yhdistä kehonpainoharjoittelu kuntosalitreeniin

Kehonpainoharjoittelun voi yhdistää muuhun kuntosalitreeniin, jolloin teet liikkeitä sekä kuntosalilaitteilla että kehonpainolla. Kaikki salilla tehdyt liikkeet eivät välttämättä onnistu esimerkiksi erilaisten vammojen vuoksi, jolloin liikkeen voi suorittaa myös pelkällä kehonpainolla. Tällöin suojelet niveliä ja oikein tehtynä liike on todella tehokas.

Aloitteleva treenaaja hyötyy kehon painolla tehtävistä liikkeistä. Esimerkiksi erilaiset askelkyykyt ja kyykyt on hyvä suorittaa ensin omalla kehonpainolla. Kun tekniikka sujuu, voi ottaa mukaan painoja. Kyykyt ovat joka tapauksessa erittäin tehokkaita, vaikka et tekisikään niitä painojen kanssa.

Tehokkaita kehonpainolla suoritettavia liikkeitä on paljon. Esimerkiksi Fustra on harjoitusmetodi, jossa tehdään paljon liikkeitä kehonpainolla. Sen avulla parannetaan monia yleisiä vaivoja sekä saavutetaan vahva ja kevyt keho.

Ammattilaisen vinkit: liikkeitä kehonpainoharjoitteluun

Kyykyt ja askelkyykyt.

Kyykyt ovat tehokkaita myös ilman painoja. Askelkyykkyjä voi myös varioida. Tee kyykkyjä sivulle, etten tai taakse. Muista varmistaa, että tekniikka on kunnossa ja saat paremman tehon irti kyykyistä ilman painoja!

kehonpainoharjoittelu

Vatsalihakset

Usein treenaajat tekevät vatsalihakset salilla juurikin omalla kehonpainolla. Salilta löytyy vatsalihaslaitteita, mutta monipuolinen vatsalihastreeni onnistuu ilman ylimääräisiä laitteita tai painoja lattialla. Tee sekä suoria- että vinoja vatsalihaksia. Lankku on todella hyvä vatsalihasliike. Perinteisen lankun lisäksi löytyy myös erilaisia variaatioita, joten liike ei käy tylsäksi pidemmän päälle.

vatsalihas

Selkälihakset

Käy päinmakuulle lattialle ja nosta ylävartaloa ylös alustalta ja palaa hitaasti takaisin alas, kädet  pitkälle eteen venytettynä tai kevyesti niskan takana. Keskivartaloa voi vahvistaa myös esimerkiksi konttausasennossa, nostaen vasta kättä ja vasta jalkaa saman aikaisesti ylös. Saman liikkeen voi tehdä vaativammin seisten. Nosta toinen jalka taakse vaakaan ja molemmat kädet eteen. Pysy tasapainossa.

selkälihas

Punnerrukset

Kun haluat ylävartaloon voimaan, kannattaa punnertaa. Punnerruksia voi tehdä myös erilaisina variaatioina, jolloin liike kohdistuu aina hiukan eri lihaksiin ylävartalossa muun muassa käsien asentoa vaihtelemalla. Jos sinulla ei riitä voimat ylävartalossa peruspunnerruksen tekoon, voit helpottaa liikettä laittamalla polvet maahan tai aloittaa vaikkapa konttausasennossa punnertamisesta. Sitkeä harjoittelu tuottaa tulosta ja huomaat voimiesi kasvavan päivä päivältä, joka näkyy sillä, että jaksat tehdä yhä enemmän ja enemmän punnerruksia eikä liikettä tarvitse enää helpottaa laittamalla polvia maahan.

punnerrukset

Leuanveto

Leuanveto on juurikin monelle kuntosalilla suoritettava tehokas kehopainoliike, koska jokaisella ei löydy kodistaan leuanvetotankoa. Usein kuntosali on ainoa paikka, jossa tätä kuningasliikettä voi suorittaa. Älä luovuta, jos et saa yhtään leukaa vedettyä. Liikettä voi helpottaa esimerkiksi pitkän kuminauhan avulla, jolloin helpotat liikkeen tekemistä. Kun tekniikan ymmärtää ja voimat kasvaa, menee se ensimmäinen leukakin pian ilman apuvälineitä.

leuanveto

Monipuolinen kehonpainoharjoittelu

Kehonpainoharjoitteluohjelma sisältää monipuolisia liikkeitä koko keholle. Voit siis tehdä ohjelman sekä kotona että kuntosalilla. Kehonpainoharjoittelu on yllättävän tehokasta ja voit päästä sillä upeisiin tuloksiin. Muista suorittaa liikkeet rauhassa ja hallitusti.  Jos yhdistät kehonpainoharjoittelun painoilla tehtäviin liikkeisiin, viet harjoitteluohjelmasi uusiin ulottuvuuksiin!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit