Istumisen tauottaminen on terveyden säilymisen kannalta erittäin tärkeää. Tauolla nautittava kahvi piristää mutta saman vaikutuksen tuo kevyt taukoliikunta jolla on kahviin verrattuna myös useita muita terveyshyötyjä. Taukojumppa palauttaa kehoa istumisen aiheuttamalta rasitukselta, ehkäisee niska-, hartia- ja selkäkipuja sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tällä yksinkertaisella ja nopealla rutiinilla voit myös kadottaa vyötärösi ympäriltä useita senttejä.

Tee jokaista liikettä 10-15 kertaa.

Vetreyttä rintalihaksille ja rentoutusta selkärankaan.

Tee nämä kaksi vastaliikettä jatkumona: ensin rintarangan ojennus ja sen jälkeen selän pyöristys. Pidä molemmissa asennoissa 5-10 sekuntia ennen vaihtoa.

Alavartalon lihasten aktivointia ja tasapainoilua.

Tee myös nämä liikkeet vuorotellen, ensin kyykistys ja sen jälkeen varpaillenousu. Pidä molemmissa asennoissa 5-10 sekuntia. Halutessasi voit vaihtaa kyykyn tuolilta ylösnousuun.

Veri kiertämään reisissä ja keskivartalon herättelyä. Halutessasi voit vaihtaa askelkyykyn lonkankoukistajan staattiseen venytykseen. Muista toistaa molemmille puolille!

Vinkkejä työhyvinvointiin:

  • Onko työpaikallasi joku innostunut ja ulospäinsuuntautunut persoona? Pyydä häntä ohjaamaan kevyt taukojumppa kahvitauolla tai jakakaa ohjausvuorot tasan koko työporukan kesken.
  • Forever-kuntoklubit järjestävät yritykselle tilaustunteja. Miltä kuulostaisi työporukan oma sisäpyöräily, kahvakuula tai zumbatunti vaikkapa kerran viikossa?
[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Marika Airaksinen Ryhmäliikuntaohjaaja

Positiivisen asenteen ja huumorin voimin elävä lahtelainen. Kiinnostuksen kohteena kuntoliikunta sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi.