Kim Koivu ja Casper Simberg tähtäävät huipulle

Maajoukkuepelaajat Kim Koivu ja Casper Simberg ovat kesän aikana kisanneet aktiivisesti. Onneksi myös fysiikkatreeneihin on löytynyt aikaa, sillä fyysinen kunto ratkaisee usein viimeisen kisakierroksen tulokset. Pelaajien fysiikkavalmennuksesta on vastannut Foreverin Fustra-ohjaaja Tero Simola, jonka harjoitteilla Kim ja Casper ovat kehittäneet golfin vaatimia lihasryhmiä. Kisakauden lopulla halusimme selvittää, millaisia vaikutuksia Fustralla on peliin ollut.

Oletteko ehtineet mielestänne harjoitella riittävästi vilkkaan kisaamisen keskellä?

– Vähintään kerran viikossa on onneksi ehditty harjoitella, kertoo Casper Simberg. – Joinakin viikkoina jopa 2-3 kertaa.

Entäs onko lepopäiviä ollut tarpeeksi?

– Nyt kun kausi alkaa olla lopuillaan huomaa, että se on ollut pitkä, toteaa Kim Koivu. – Lepopäiviäkin on pidettävä, jatkaa Casper ja toteaa, että välillä on puskettava vaan eteenpäin. – Kauden jälkeen on aikaa huilata kunnolla, toteavat pelaajat yhdessä.

Kim on muokannut muiden Season Golf Akatemian pelaajien tavoin omaa swingiään parempaan suuntaan ja tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Tänä syksynä Kim osallistuu vielä Eurooppa Tourin karsintoihin, ensimmäistä kertaa, joten vielä riittää panosta myös fysiikkaharjoitteluun. Karsintakisat käynnistyvät Kimin osalta lokakuun alussa Italiassa. Karsinta on kolmivaiheinen ja jokaisessa vaiheessa nimen tulisi löytyä kisan kärkisijoilta.

Onko Fustra tuonut pelaamiseen selkeää lisäpotkua?

– Viime kaudella kunto heikkeni kauden loppua kohden ja vaikutti lyöntiasentooni, jossa ei aina ollut tarvittavaa ryhtiä viimeisellä kisakierroksella, muistelee Casper. – Tänä vuonna fysiikka on toiminut ja asento pysynyt paremmin kontrollissa koko kisan ajan. Kisatuloksetkin sen kertovat, eteenpäin on menty, vaikka kausi on ollutkin tasainen. Yksi huippukisa nousee kaudesta esiin. Toisaalta tasaisuutta golfissa nimenomaan tarvitaan.

Casperin tavoitteena on pelata jokainen kisakierros alle par-tuloksen. Lyöntien pituuksissa on vielä kehitettävää ja siihen keskitytään myös fysiikkatreeneissä.

– Joka osa-alueella on kehitettävää. Oma vahvuuteni on pitkälyöntisyys, erityisesti draivaaminen on vahvuus, lyön pitkälle ja suoraan, toteaa Kim.

– Fustrasta olen saanut paljon apua, sillä pelaan noin 20 kisaa ulkomailla ja niihin kisoihin lennetään. Se tarkoittaa 20 kisaviikkoa, sillä paikalle mennään ajoissa. Fustra on auttanut jaksamisessa, jaksaa harjoitella ja kisata paremmin. Keskivartalon isot ja syvät lihakset ovat olleet hyvässä kunnossa, mikä merkitsee myös nopeampaa palautumista.

Holari isossa kisassa

Casper Simberg on pelannut tällä kaudella tasaisen vahvasti ja aloittikin kauden vakuuttavasti sijoittumalla toukokuussa yhdeksänneksi Finnish Tourin toisessa osakilpailussa haastavalla Alastaron kentällä. Kesä-heinäkuun vaihteessa Kentissä Englannissa pelatussa Amateur Championship -kisassa Simberg oli toiseksi paras suomalainen ja raivasi tiensä 32 parhaan joukkoon 288:sta maailman parhaasta amatöörigolfarista. Kentän hankalimmalla par 3 -väylällä, mailavalintanaan tiiboksissa rauta 3, Simberg upotti pallon suoraan reikään! Holari siivitti Simbergin kisan reikäpeliosuuden kolmannelle kierrokselle ja 32 parhaan joukkoon. Loistava suoritus herätti jopa brittilehdistön huomion ja Simberg pääsi antamaan haastatteluja muun muassa BBC:lle. Perinteikkäässä Karikas Cupissa Virossa Simberg tuli neljänneksi.

Kim Koivu on kesän aikana työstänyt talvella tehtyjä swingimuutoksia, eivätkä kisatulokset siksi ole yltäneet aivan yhtä loistokkaiksi kuin viime kaudella. Siihen nähden, että kausi on kulunut muutoksia työstäessä, Koivun tulokset ovat kuitenkin olleet hyviä ja peli on kulkenut mukavasti. Swingin suhteen tavoitteita on saavutettu.

Peuramaalla pelatussa Finnish Tourin kauden kolmannessa kisassa kesäkuun alkupuolella Koivu osoitti olevansa kisakunnossa päätyen sijalle 12. Lyöntipelin SM-kisassa heinäkuun loppupuolella Talissa Koivu taas sijoittui neljänneksi. Kausi huipentui heinäkuun puolivälissä, kun Koivu luotsasi kapteenin roolissa Suomen joukkueen nousun ensimmäiseen divisioonaan Unkarissa pelatussa EM-joukkuekisassa.

Koivu on pelannut tällä kaudella Finnish Tourin lisäksi Nordic Leaguen kisoja. Nordic Leaguessa paras sijoitus tällä kaudella oli yhdeksäs. Valmentaja David Da Silva on vakuuttunut, että Koivu kilpailee pian jo palkintosijoista pohjoismaisissa kisoissa. Työstetyt swingimuutokset alkavat tuottaa tulosta.

WAGR-listauksessa (World Amateur Golf Ranking) Kim Koivu on tällä hetkellä sijalla 65, kolmanneksi parhaana suomalaisena. Casper Simberg taas on sijalla 365 ja noussut tällä kaudella listauksessa reilusti.

Casper Simberg osallistui Finnish Tourin kahteen viimeiseen tapahtumaan Suur-Helsingin Golfklubilla ja Vuosaaressa ja sijoittui hienosti Luukin kentällä pelatussa kisassa sijalle 16. Kim sen sijaan päätti viime hetkellä osallistua Luukin kisan sijasta Nordic Leaguen kisaan Tanskassa, jossa päätyi sijalle 32 toiseksi parhaana suomalaisena! Kauden päätöskisassa Vuosaaressa pelaajat sijoittuivat jälleen hyvin, Casper sijalle 21 ja Kim sijalle 24.

Kim Koivu selvitti ensimmäisen karsintavaiheen Eurooppa Tourille

Kim Koivu oli neljän muun suomalaispelaajan kanssa Eurooppa Tourin karsintakisoissa Italian Bogognassa. Kim Koivun perjantai oli todellista ”hitchcock” -jännitysnäytelmää, raportoi golfpiste.com. Koivu oli yhdeksikön jälkeen päiväänsä viisi alle ja Väisäsen tavoin neljän lyönnin marginaalilla rajan oikealla puolella. Seuraavat neljä väylää hän pelasi viisi yli. Samat reiät hän oli pelannut kolmena ensimmäisenä päivänä keskimäärin 1,33 alle parin, joten määritelmä “täydellinen katastrofi” oli perusteltu. Pakkoraossa Koivu kasasi itsensä ja teki kaksi birkkua reiíllä 15 ja 16. Ne toivat osallistumisoikeuden toiseen karsintavaiheeseen sijaluvulla 21:s, jota jakoi neljä pelaajaa.

Forever Clubs ja Fustra ovat olleet tukemassa Kimin ja Casperin harjoittelua kauden ajan.

Teksti ja kuvat: Jukka Rimpiläinen ja Ronja Norja

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Fustra - haluan tietää lisää

  Kokeile Fustraa vain 35 €.

  Nimi

  Puhelin

  Sähköposti

  Haluan lisätietoja FustrastaHaluan Fustra-näytetunnin 35 €

  Olen jäsenEn ole

  Keskus