Jokainen meistä on varmasti ollut tilanteessa, jossa treenimotivaatio on hukassa. Lähteminen on vaikeaa, ei oikein huvittaisi ja tekosyitä löytyy pitkä lista. Tämä kaikki on täysin normaalia ja tällaisia vaiheita tulee ja menee. Treenimotivaation puute, ei välttämättä ole kuitenkaan hyvä syy lopettaa treenaamista, vaan motivaatiota kannattaa etsiä aktiivisesti.

Mistä motivaatio rakentuu?

Ihmisiä motivoi hyvin erilaiset asiat kuntoilussa, ensimmäisenä olisi tärkeää pohtia, mikä on sinun syysi kuntoilla? Se voi olla terveyden ylläpitäminen tai parantaminen, ulkonäön muokkaus, suorituskyvyn parantaminen tai vaikkapa sosiaaliset kohtaamiset.

Silloin kun ei huvittaisi liikkua, kannattaa palata tarkastelemaan, miksi liikun ja muistaa myös, että on etuoikeus, että pystyy liikkumaan ja huolehtimaan terveydestään. Mieti mistä oma motivaatiosi on aiemmin kummunnut ja jos se ei tunnu enää motivoivalta, muuta perspektiiviäsi ja yritä etsiä uusi motivaation lähde.

Miten saada treenimotivaatiota?

Motivaation löytämiseen on monia keinoja näistä vinkeistä voit saada apua treenimotivaation löytämiseen:

Sovi treenit ystävän kanssa

Yksi hyvä tapa löytää treenimotivaatio on sopia treeni ystävän kanssa, silloin salille tulee lähdettyä, vaikka juuri lähdön hetkellä ei huvittaisi.

Varaa ryhmäliikuntatunti

Ryhmäliikuntatuntien varaaminen valmiiksi voi myös toimia hyvänä kannustimena lähteä liikkumaan. Kun tunti on varattu valmiiksi, ei treenipäivänä enää tarvitse miettiä, mitä lähtisi tekemään.

Kokeile erilaisia lajeja ja löydä omasi

Kuntoilussa on tärkeää löytää laji, josta pidät, silloin liikkuminen on mukavampaa ja motivaatio lähteä liikkumaan on suurempi. Kaikkien ei tarvitse käydä kuntosalilla kasvattamassa lihasta, vaan tärkeää on löytää sinulle mukavin liikuntamuoto. Foreverin laajasta laji valikoimasta löydät varmasti omasi.

Hanki personal trainer

Joskus motivation puute voi johtua siitä, että olet epävarma omasta tekemisestäsi. Kun ei oikein tiedä, mitä tekee, motivaatio laskee helposti. Ota avuksi personal trainer, joka auttaa sinua löytämään oikeat tavat harjoitella.

Suunnittele treenit valmiiksi

Kävelet sisään salille ja ensimmäisenä alat miettimään, mitä tänään tekisi? Jos tämä kuulostaa tutulta, voi tässä olla yksi syy, miksi treenimotivaatiosi on hukassa. Ota avuksi valmis ohjelma, Foreverilta löydät erilaisia ohjelmia, jotka auttavat sinua harjoittelun suunnittelussa.

Aseta pieniä tavoitteita

Tavoitteet voivat olla mitä vain! Pidä huoli, että tavoitteet ovat saavutettavissa, pienet tavoitteet voivat johtaa suuriin muutoksiin. Tavoite voi olla vaikkapa tietty määrä harjoituksia viikossa, harjoitukseen liittyvä toisto tai kilomäärä tai esimerkiksi vain se, että tulee hiki.

Sovita treenit viikon aikatauluun

Laita treenit valmiiksi kalenteriin. Silloin ei tarvitse miettiä ehtisikö, kun treenit ovat jo valmiiksi sovitettu arjen muihin aikatauluihin. Arkeen jää vain aikataulussa pysyminen.

Mieti, mitä hyvää treenaamisesta voi seurata

Lyhyellä aikajänteellä treenin jälkeinen hyvä olo voi auttaa löytämään treenimotivaation. Muistele aiempia kertoja, kun treeni ei ole huvittanut ja ole silti lähtenyt liikkumaan, tuliko sinulle hyvä olo treenin jälkeen? Pidemmällä aikavälillä treenaamisella voi olla vielä suurempia positiivisia vaikutuksia, mieti voisivatko ne motivoida sinua pitämään kiinni harjoittelusta silloinkin, kun ei huvittaisi.

Näiden vinkkien avulla voit rakentaa harjoittelusta rutiinin, jota on helppo pitää yllä. Kun motivaatio on kadoksissa rutiini on se, joka saa meidät silti lähtemään treenaamaan. Harvoin kukaan on todennut treenin jälkeen, että olisinpa jättänyt treenin tekemättä.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit