Kuumilla keleillä maistuu parhaiten raikkaat ruoat. Päätimme jakaa raikkaan ja terveellisen kesäsalaatin reseptin, joka sopii liikkujalle.

Salaatti on kätevä kesäruoka, joka valmistuu nopeasti. Salaatin sisältöä kannattaa kuitenkin miettiä hieman, ettei se ole liian kevyt tai tylsä. Liikkujan salaatissa on hyvä olla niin proteiinia, rasvaa kuin hiilihydraattejakin, jotta jaksat pysyä aktiivisena. Ota talteen tämä helppo, mutta maistuva resepti.

Raikas kesäsalaatti

Ainekset:

Salaattia

Kirsikkatomaatteja

Paahdettuja kikherneitä

Fetaa

Auringonkukan siemeniä

Krutonkeja

Valmista ensimmäisenä paahdetut kikherneet ja krutongit. Valuta kikherneistä vesi pois ja pyörittele ne noin ruokalusikallisessa oliiviöljyä, jos paahdat pienemmän määrän kikherneitä, vähennä myös öljyn määrää. Voit maustaa kikherneet oman makusi mukaan suolalla ja vaikkapa juustokuminalla. Levitä kikherneet pellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.

Laitettuasi kikherneet uuniin, valmistele krutongit. Voit tehdä krutonkeja, mistä tahansa leivästä ja erityisesti kuivahtamaan jääneet leipäpalat sopivat hyvin krutongeiksi. Leikkaa leipä noin kahden sentin kokoisiksi paloiksi ja pyörittele leivät oliiviöljyssä. Mausta leivät suolalla ja halutessasi myös muilla mausteilla. Voit laittaa krutongit kikherneiden kanssa samalle pellille viimeiseksi viideksi minuutiksi. Pidä krutonkeja tarkasti silmällä, etteivät ne pala.

Kun sekä kikherneet ja krutongit ovat valmiita, nosta ne jäähtymään ja yhdistä salaatin muut ainekset. Levitä lopuksi päälle kikherneet ja krutongit ja nauti!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit