Onnistumistarinassa asiakkaamme kertovat omin sanoin, kuinka he ovat löytäneet liikunnan ilon tai saavuttaneet itselleen tärkeän tavoitteen. Onnistuminen ei ole sattuman kauppaa: halu onnistua ja kannustava ympäristö johtavat tuloksiin. Jokainen voi saavuttaa paremman olon – tästä upeat onnistujamme ovat inspiroivia esimerkkejä!

Olin lapsena ja nuorena melkoisen vilkas – aina menossa ja pelaamassa, lähinnä jääpalloa, käsipalloa ja lätkää. Ajan myötä purjehduksesta tuli ykkösharrastukseni. Etenin olympiavalmennettavaksi ja myöhemmin suurten veneiden kanssa ammattilaiseksi. Kiersin kolme kertaa maapallon ympäri ja ylitin kaksitoista kertaa Atlantin.

Purjehdusaikaan olin hyvässä kunnossa. Sen jälkeen jatkoin lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä, mutten enää niin säännöllisesti. Työ ja perhe veivät mukanaan, ja oli aina helppo löytää syitä, miksen ehtisi kuntoilemaan.

Kymmenisen vuotta sitten sain sydänkohtauksen, joka pysäytti. Oli laitettava arvot uusiksi ja siihen kuului myös liikunnan juurruttaminen arkeen. Tilannetta helpotti se, etten ole koskaan kärsinyt suuremmista paino-ongelmista. Olen aina katsonut, mitä syön, ja viitisen vuotta sitten jätin liharuuat kokonaan pois.

Hyvästä alusta huolimatta liikunta jäi kuitenkin taas satunnaiseksi salilla käymiseksi ja lenkkeilyksi – koronan aikaan nekin jäivät pois. Onnekseni en ole koskaan ollut paikallaan istuvaa tyyppiä. Työni kansanedustajana ja puolueen puheenjohtajana on vauhdikasta, ja jo Eduskuntatalon sisällä tulee käveltyä parisen kilometriä per päivä.

Huomiot arjessa patistivat liikkeelle

Mutta eihän se riitä. Huomasin noin vuosi sitten siihen, että kurottautuminen kohti kengännauhoja oli hankalaa, enkä päässyt lattialta ylös yhtä ketterästi kuin ennen. Ikääntyminen ja liikkumattomuus olivat tehneet tehtävänsä ja se vaikutti arkeen.

Tavoitteeni on kuitenkin elää hyvää elämää ja jatkaa työntekoa mahdollisimman pitkään, joten jotain oli tehtävä. Otin yhteyttä entuudestaan tuttuun Foreverin Personal Traineriin.

Siitä se sitten alkoi – eikä loppua näy, vaikkei se salilla käynti aina herkkua ole. Mutta sieltä kun astuu ulos, on aina hyvä olo. Muistan kerran miettineeni, miten ihmeessä jaksan vetää treenit ja sen jälkeen vielä illan palaverit. Salilla käynti kuitenkin piristi ja jaksoin varmasti paremmin kuin olisin muutoin jaksanut.

Vähintään kolme liikuntakertaa viikossa

Pyrin käymään ohjatulla kuntosalitunnilla kolme kertaa viikossa. Välillä se jää yhteen tai kahteen, mutta salitreenien lisäksi heitän pari kuuden kilometrin lenkkiä viikonloppuisin. Vähintään liikun siis kolmesti viikossa.

Salilla teen joka toisella kerralla Fustraa, joka toisella PT:ni sanoin “laitteita”. Yhteistyö valmentajan kanssa toimii hyvin. Alkuun kuvittelin hänen vetävän hatusta, mitä tehdään, kunnes huomasin hänen seuraavan tarkoin kehittymistäni ja lisäävän liikkeitä ja painoja sen mukaisesti. Hän tietää, mihin pystyn ja mitä vielä pitää tehdä. Jos nostelisin puntteja omin päin, puuttuisi touhusta johdonmukaisuus ja hajottaisin vain paikkani.

Veikkaan, että PT:llä on omat tavoitteensa suhteeni, mutta minulla ne ovat liikkuvuuden lisääminen, hyvässä kunnossa pysyminen ja yksinkertaisesti halu elää parempaa elämää.

Suosittelen kaikille!

Olen käynyt nyt säännöllisesti kuntosalilla noin vuoden verran ja voin sanoa, että se on muuttanut elämäni totaalisesti. Jaksan enemmän, liikun paremmin, seison suorassa ja saan solmittua ne kengännauhat. En mittaa muutoksia nostetun raudan määrällä, vaan muutoksilla arjessa. Se on yksinkertaisesti helpompaa, parempaa ja laadukkaampaa, kun liikkuvuus ja lihakset ovat kunnossa.

Suosittelen liikunnan säännöllistämistä kaikille, ja sanon sen niin kokemusten koulimana yksityishenkilönä kuin myös poliitikkona.

Liikkumattomuus aiheuttaa vuosittain yhteiskunnalle yli kolmen miljardin euron kustannukset.  Se on liikaa jo nyt, mutta nykymenolla tilanne vain kurjistuu väestön ikääntyessä.

Yhteiskunnan tehtävänä on huolehtia puitteista ja mahdollisuuksista, mutta vastuu liikkeelle lähdöstä ja liikkeessä pysymisestä on ihmisellä itsellään. Tiedän itse, kuinka helppoa on löytää tekosyitä liikkumattomuudelle; mietinhän minäkin, että kyllä sitä kerkeää. Mutta se hetki, kun kengännauhojen sitominen muuttui hankalaksi tuli vastaan yllättävän nopeasti.

Älä jää odottelemaan sitä hetkeä, vaan lähde liikkeelle nyt!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit