Kesällä voi helposti tuntua siltä, että moni muu asia houkuttaisi enemmän kuin liikkuminen. Olisi mukavampaa lähteä terassille istuskelemaan tai makoilla rannalla. Olipa syy mikä tahansa, me autamme sinua löytämään motivaation liikkua myös kesällä!

Pysy motivoituneena myös kesällä

Liikkuminen kesällä voi tuntua pakkopullalta, etenkin silloin, jos liikkuminen ylipäätään ei ole sinun juttusi. Viikon tauko silloin tällöin ei haittaa ollenkaan, mutta jos olet koko kesän ilman liikuntaharrastuksia, on paluu takaisin todennäköisesti entistä vaikeampaa.

Liikuntaa kannattaa ajatella monipuolisesti silloin esimerkiksi paikka ei sido sinua liikkumattomuuteen, vaan voit keksiä juuri sellaisen tavan liikkua, joka sopii hetkeen. Hyviä tapoja liikkua ilman sen suurempia välineitä on esimerkiksi kävely, hölkkä ja kehonpainoliikkeet. Yhdistelemällä näitä saat todella monipuolista liikuntaa!

Tee pieniä valintoja

Tee liikkumisesta mahdollisimman helppoa itsellesi. Valitse sellaisia lajeja, joista pidät, ota mukaan ystävä tai perhe ja liikkukaan yhdessä. Yritä tehdä, joka päivä pieniä valintoja aktiivisuuden eteen, silloin lyhyeen liikuntasuoritukseenkin motivoituminen on helpompaa.

Kesäisin kuumuus voi myös vaikuttaa liikkumiseen, muista riittävä nesteytys pitkin päivää ja liikuntasuorituksen aikana, jotta nestehukka ei pääse yllättämään. Lämpiminä päivinä ulkona liikkuminen kannattaa ehkä ajoittaa aamuun tai iltaan, kun aurinko ei porota aivan yhtä kuumasti. Aikaisin liikkuminen myös varmistaa, että sinulla on edelleen energiaa ja toisaalta pieni liikuntahetki on erinomainen tapa aloittaa päivä.

Jos et nauti kuumuudesta, voi olla päivän helpottavin hetki päästä salille, jossa ilmastointi hyrrää ja ilma vaihtuu. Ajattele siis, että harjoittelun lisäksi saat myös mukavaa viilennystä kuumalla säällä!

Liiku vedessä!

Suomessa vedet lämpenevät hyvää vauhti ja monet vesiurheilulajit ovat nyt parhaimmillaan. Kokeile uintia, vesijuoksua tai -kävelyä, lähde soutamaan, melomaan tai vaikkapa suppailemaan. Mahdollisuuksia todella riittää, kun vain käytät hieman aikaa eri vaihtoehtojen tutkimiseen.

Tärkeintä on, että löydät kesälläkin liikunnasta iloa, silloin sen pariin on aina mukava palata.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!