Kesä voi olla hektistä aikaa ja välillä voi tuntua, että kuntoilulle ei riitä aikaa. Muutenkin, jos olet todella kiireinen, saattaa treenaaminen jäädä vähälle. Kokosimme tämän koko kropan treenin, jotta saat yhdellä treenillä paljon aikaiseksi. Treeni, jossa rasitetaan koko kehoa, on aina tehokas ja se lisää päivän kokonaiskulutusta mukavasti.

Miksi kuntoa kannattaa ylläpitää?

On helppo ajatella, ettei kuukauden tai parin tauko harjoittelusta vaikuta kroppaan juurikaan. Todellisuudessa noin 2–3 viikon tauko harjoittelusta vähentää hieman lihasmassaa ja voi heikentää myös voimantuottoa. Lisäksi, kun rutiini rikkoutuu, voi olla vaikea löytää motivaatio takaisin liikunnan pariin. Siksi on järkevää pitää muutamista harjoittelukerroista kiinni, jotta liikunnan ilo säilyy kesän läpi!

Kun harjoittele edes vähän läpi kesän pysyy kroppa treenatun näköisenä ja tuntuisena. Tuntuma harjoitteluun säilyy ja paluu arjen rutiineihin on lomailun jälkeen helpompaa.

Näillä liikkeillä teet koko vartalon treenin ilman välineitä

Burbee eli yleisliike

Aloita burpee seisoma-asennosta ja vie kädet lattiaan. Hyppää tai askella jalat siten, että päädyt punnerrusasentoon. Vie vatsa ja rinta lattiaan, nosta sitten itseäsi käsien varaan ja tuo jalat hypäten tai askeltaen lähelle käsiä ja nouse tai hyppää seisomaan.

Askelkyykyt

Askelkyykyt ovat loistava liike, johon saat vaihtelua sen mukaan, teetkö askellatko edestakaisin vai etenetkö askeleilla. Tärkeää on, että astut niin pitkän askeleen, että etummaisen jalan kantapää ja polvi olisivat suunnilleen päällekkäin. Kokeile joskus askelkyykkyjä myös ottamalla askel taaksepäin!

Linkkuveitsi

Asetu selinmakuulle ja lähde nostamaan jalkoja ja käsiä kohti toisiaan, saat liikettä helposti kevennettyä koukistamalla polvet.

Punnerrus

Asetu tukevaan etunoja-asentoon, jossa paino on käsien ja päkiöiden varassa. Vie rintaa niin lähelle lattiaa kuin mahdollista ja palaa sitten suorille käsille. Saat vaihtelua liikkeeseen siirtämällä kädet kapeammalle ja pitämällä kyynärpäät lähellä kylkiä.

Ilmakyykky

Tehokas mutta helppo liike, tavallinen kyykky. Seiso hyvässä ryhdissä ja pidä huoli, kun lähdet kyykistymään, että polvet ja varpaat pysyvät samaan suuntaan. Kyykkää sellaiseen syvyyteen, jossa pystyt pitämään selän suorana ja rinnan pystyssä ja palaa sitten yläasentoon.

 

Monipuolinen treeni näillä liikkeillä:

4–5 kierrosta:

10x burpeeta

20x askelkyykkyä (10/puoli)

10x linkkuveistä

20x ilmakyykkyä

10x punnerrusta

 

Tee tehokas koko kropan salitreeni näillä liikkeillä!

Suorita treeni yksi liike kerrallaan:

Pystypunnerrus

Ota tanko telineestä tai lattiasta hieman hartioita leveämmällä otteella rinnalle ja punnerra tanko mahdollisimman suoraa linjaa pitkin ylös suorille käsille. Nouse sellaiseen painoon, jolla pystyt tekemään viisi kertaa 5-8 toiston sarjaa, pidä sarjojen välissä noin 1–1,5 minuutin tauko.

Kyykky

Voit valita millaisella lisäpainolla teet kyykyn, voit ottaa levytangon niskaan tai hartioille tai napata vaikka käsipainot molempiin käsiin. Tärkeintä on, että kyykkäät sellaiseen syvyyteen, jossa pystyt hallitsemaan asennon. Valitse sinulle mieluisin tapa kyykätä ja tee viisi kertaa 5–8 toiston sarjaa sinulle sopivalla painolla.

Suorin jaloin maastaveto

Voit tehdä liikkeen tangolla tai esimerkiksi käsipainoilla. Helpointa on ottaa lisäpaino tavalliseen tapaan lattiasta hyvällä ryhdillä ja hakea yläasennossa tukea keskivartaloon. Aloita laskemaan painoa lähellä jalkoja alas aina puoleen sääreen asti pitäen jalat lähes suorana. Palaa sitten ylös ja toista liike. Hae paino, jolla pystyt tekemään 8–10 puhdasta toista neljän sarjan verran

Etunojakierto lisäpainolla

Ota lisäpainoksi esimerkiksi levypaino, kahvakuula tai käsipaino. Asetu suorien käsien ja päkiöiden varaan, aseta lisäpaino jommankumman käden ulkopuolelle. Aloita ottamalla ristikkäisellä kädellä lisäpainosta kiinni ja vetämällä paino tämän käden puolelle, jatka painon siirtelyä puolelta toisella 10 kertaa ja toista tämä viisi kertaa.

Aloita treenaaminen Foreverillä?

Liity nyt!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!