Keväällä moni jäi etätöihin ja normaali arki rajoittui. Samalla arkiliikunnan määrä tippui ja liikuntaharrastukset jäivät suurilta osin tauolle. Moni löysi tilalle ulkoliikuntaa, mutta silti suomalaisten aktiivisuus romahti, kun arkea rajoitettiin pandemian leviämisen estämiseksi.

Liikkumattomuus heikentää hyvinvointia ja nyt olisi tärkeä löytää taas arkeen itselleen mukavat liikuttavat rutiinit, joita on helppo ylläpitää. Jollekin se voi olla työmatkan kävely, juokseminen tai pyöräily, jollekin paluu ryhmäliikuntatunneille tai kuntosalille. Tärkeintä ei ole se mitä teet, vaan se, että löydät taas liikkumisen ilon! Koronakevät kerrytti kuntovelkaa ja nyt haluamme auttaa sinut takaisin kuntoilun pariin.

Miten aloitan liikunnan tauon jälkeen?

Liikkuminen kannattaa aloittaa nyt, mutta muista aloittaa lähtötasosi huomioiden. Jos et ole liikkunut viime kuukausien aikana juurikaan, ei ole välttämättä järkevää palata suoraan samanlaiseen liikuntamäärään kuin aiemmin. Liikunta kannattaa aloittaa portaittain ja antaa keholle mahdollisuus totuttautua taas rasitukseen, muuten riskinä voi olla loukkaantuminen tai rasitusvammat. Keho tottuu rasitukseen nopeasti ja adaptoituu harjoittelun aloittamiseen muutamassa viikossa.

Tässä esimerkki, miten harjoittelun voisi aloittaa, jos on ollut kuntoilematta kuukausia, mutta harjoitellut aikaisemmin kolme kertaa viikossa kuntosalilla tai ryhmäliikuntatunneilla ja käynyt kävelylenkillä kaksi kertaa viikossa ja haluaisi palata tähän harjoitusmäärään:

Viikko 1
2x kävelylenkki + 1x ryhmäliikunta/kuntosali

Viikko 2
2x kävelylenkki + 2x ryhmäliikunta/kuntosali

Viikko 3
2x kävelylenkki + 3x ryhmäliikunta/kuntosali

Kolmannen viikon kohdalla olet jo vanhassa tutussa harjoitusmäärässä.

Muista nämä, kun aloitat taas harjoittelun:

• Tauon jälkeen tututkin liikkeet voivat aiheuttaa lihasjumeja ja -kipuja, ei hätää, se on normaalia ja myös merkki siitä, että lihas kehittyy taas.
• Huomioi, että painojen kanssa suoritettavissa harjoituksissa kannattaa aloittaa kevyemmillä painoilla ensimmäisillä kerroilla.
• Valitse sellaisia ryhmäliikuntatunteja ja harjoituksia, joista nautit, silloin liikunnan pariin palaaminen sujuu mukavammin.
• Tee liikunnasta osa arkea, varaa liikunnalle aikaa kalenterista ja sovi vaikka yhteistreenit kaverin kanssa!

Foreverin kaikki toimipisteet palvelevat sinua normaalisti ja meiltä löydät myös tukea harjoittelun aloittamiseen. Löydä lähin toimipisteesi täältä.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!