Kevään ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät jo iholla ja kesä on aivan kulman takana. Olisiko 2021 se kesä, kun olet elämäsi kunnossa? Kokosimme tärkeimmät ohjeet, jotta onnistut tavoitteessasi ja pääset kesäkuntoon 2021.

Kesäkunnon tavoittelu voi tuntua pinnalliselta, mutta jos ajatus hyvästä kesäkunnosta motivoi tekemään terveellisiä valintoja ja pudottamaan vaikkapa painoa, ei siinä ole mitään väärää. Kesäkunto on vain yksi monista tavoista löytää itselleen sopiva tavoite, joka motivoi. Näillä vinkeillä tavoittelet kesäkuntoa järkevästi ja niin, että hyvä kunto säilyy myös kesän yli!

Onnistu näillä vinkeillä!

Uni ja lepo

Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että ihmiset, jotka nukkuvat vähemmän syövät herkästi enemmän. Tiedät varmasti sen tunteen, kun olet nukkunut huonosti ja kaikki epäterveellinen ruoka houkuttaa. Pidä siis huolta, että saat riittävästi unta ja lepoa, sillä se edistää myös painonpudotusta.

Suunnittele ja ennakoi

Osta esimerkiksi viikon ruuat valmiiksi ja suunnittele ateriat tavoitteidesi mukaisesti. Kun kotona on valmiina ruokaa, et joudu nälkäisenä kauppaan tekemään heräteostoksia. Ennakoi kiireisiä päiviä ja pidä huolta, että sinulla on evästä mukana ja pyri syömään noin 3–4 tunnin välein, jolloin nälkä ei ehdi kasvaa valtavan suureksi. Säännöllinen ateriarytmi on tärkeää etenkin silloin, kun haluat laihduttaa. Aineenvaihdunta pysyy aktiivisena ja nälkä ei yllätä.

Ota kaikki irti arjen matkoista

Kuljetko lyhyetkin matkat autolla tai julkisilla? Mieti, olisiko arjessasi mahdollisuus lisätä hyötyliikuntaa liikkumalla kävellen tai vaikkapa pyörällä. Jos työskentelet kotoa käsin, ota aamurutiiniksi lyhyt kävely, joka herättää päivään ja näin olet heti aamusta saanut liikuntaa!

Kesäkuntoon treeniohjelma

Höytyliikunnan lisäksi, olisi kesäkuntoon treenin hyvä sisältää lihaskuntoharjoittelua, joka onnistuu hyvin esimerkiksi kuntosalilla. Kun yhdistät hyötyliikuntaa ja lihaskuntoharjoittelua kroppa kiinteytyy ja paino tippuu, lopputuloksena on kiinteämpi ja hoikempi olemus. Monipuolinen liikunta pitää kropan ja mielen virkeänä, kun saat vaihtelua! Lisää ideoita harjoitteluun löydät Foreverin kuntosaliohjelmista.

Lisää väriä lautaselle

Laihduttamisen ja kesäkuntoon ruokavalion ei tarvitse tarkoittaa nälkää ja pahaa mieltä. Lisää jokaiselle aterialle kasviksia, marjoja tai hedelmiä, ne täyttävät, mutta kaloreita ei kerry runsaasti. Voit esimerkiksi lämpimillä aterioilla hieman vähentää proteiinin tai hiilihydraatin määrää ja lisätä tilalle reilusti kasviksia. Näin saat ruuasta yhtä täyttävän, mutta kalorimäärä pienenee. Ota muistisäännöksi, että saat jokaisella aterialla lautaselle vähintään viittä väriä.

Muista kohtuus kaikessa

Kestävässä painonpudotuksessa on tärkeää muistaa kohtuus niin ruokavalion puolella kuin treenissäkin. Herkuttelu on täysin sallittua silloin tällöin myös laihduttaessa. Muista kuitenkin, että on täysin eri syödä pari palaa suklaata tai vaikkapa yksi pulla kuin unohtaa kaikki tavoitteet ja herkutella koko viikonloppu. Opi löytämään kohtuus herkuttelussa, yksikin herkku voi olla täysin riittävästi ja se ei tarkoita, että koko päivän ruokailut kannattaa heittää lekkeriksi.

Muista kohtuus myös liikunnassa. Jos et ole aiemmin juuri liikkunut, lisää liikuntaa vähitellen, lisäämällä liikuntaa, vaikka noin 30 minuuttia, joka viikko. Näin vältyt ikäviltä rasitusvammoilta, jotka voivat iskeä, jos lisäät liikuntaa kerralla valtavasti.

Aloita treenaaminen tänään!

Verkkokauppaan

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit