Oletko aloittanut uuden vuoden painonpudotus projektilla tai haluatko aloittaa painonpudottamisen nyt, mutta mietit millainen treeni sopisi painonpudotukseen? Ei hätää, me keräsimme vinkit, joiden avulla tiedät, millainen treeni sopii parhaiten painonpudotuksen.

Laihdutustreeni ei ole suinkaan maksimisykkeillä tapahtuvaa hikoilua, josta on liikunnan ilo kaukana. Myös painonpudotuksen aikana kannattaa muistaa, että on tärkeä löytää laji, joka tuntuu sinusta mukavalta. Silloin liikkeelle lähteminen on helpompaa ja liikunnasta tulee mukava harrastus.

Painonpudotuksessa harjoittelulla tähdätään yleensä kulutuksen kasvattamiseen. Yhdistämällä terveellinen ruokavalio ja liikkuminen dieetti tehostuu ja tuloksia tulee nopeammin. Hyvä ruokavalio tukee dieetti treeniä, ravitsevat ateriat auttavat jaksamaan myös salilla.

Voimaharjoittelu ja laihdutus

Voimaharjoittelun ajatellaan helposti keskittyvän vain lihaksien kasvattamiseen, mutta todellisuudessa se on paljon monipuolisempaa kuin perinteinen bodybuilding, jossa pumppaillaan lihaskasvun toivossa. Voimaharjoittelu sopii laihduttajalle erinomaisesti. Tekemällä voimaharjoittelua myös dieetin aikana, pidät huolta, että lihas säilyy ja laihtumisen tuloksena on kiinteä ja lihaksikas vartalo.

Voimaharjoittelu kiihdyttää aineenvaihduntaa ja sen vaikutus voi kestää jopa 72 tuntia voimaharjoituksen jälkeen. Tästä syystä voimaharjoittelu kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan painonpudotustreeniin. Voimaharjoittelua voi hyvin yhdistää myös aerobisten liikkeiden kanssa kuntopiirin omaisesti.

Painonpudotus salilla

Miten sitten kuntosalilla voi tiputtaa painoa? Liikkumalla monipuolisesti tietenkin. Valitse liikkeitä, joissa koko keho rasittuu. Sen sijaan, että harjoittelisit jalkalihaksia esimerkiksi laitteissa, kokeile kyykkyä, jossa jalkalihasten lisäksi joudut aktivoimaan keskivartaloa ja ylävartaloa asennon tukemiseksi.

Salilla on myös helppo yhdistää voimaharjoittelua sykettä nostaviin harjoituksiin, jotka nostavat kalorien kulutusta tehokkaasti. Kokeile esimerkiksi tehdä kyykkysarjojen välissä muutama kyykkyhyppy. Odota, että syke laskee hieman ja kyykkää uudestaan.

Kokeile seuraavaan kerran salilla vaikkapa tätä helppoa painonpudotustreeniä:

10 minuuttia kuntopyöräilyä lämmittelyksi

Lämmittely liikkeet, tee huolellisesti liikerataan keskittyen:
2 kierrosta

10 ilmakyykkyä

10 ylös punnerrusta kevyillä käsipainoilla

10 askellusta korokkeelle

45 sekunnin lankkupito

Treeni:

Suorita kuntopiirinä tasaista tahtia pitäen syke koko ajan hengästyttävänä

5–6 kierrosta

20 askelkyykkyä, käsipainot molemmissa käsissä

10 yleisliikettä, aloita seisomasta, laske kädet lattiaan ja hyppää tai askella jalat punnerrusasentoon, laskeudu lattiaan, niin että käyt vatsamakuulla, askella tai hyppää jalat takaisin lähelle jalkoja ja nouse ylös.

10 Jalkojen laskua selin makuulta, laske jalat niin alas kuin voit ja palauta jalat kohti kattoa

20 korokkeelle askellus, lisäpainon kanssa. Ota esimerkiksi käsipaino toiseen käteen (vaihda välillä kättä).

10 punnerrusta

Tässä harjoituksessa voimaharjoittelua tulee kuntopiirin muodossa. Toinen tehokas vaihtoehto olisi tehdä puhdas voimaharjoitus treenin alussa ja sen jälkeen siirtyä aerobisempaan osioon, jossa sykettä pidetään korkealla pidemmän aikaa. Kokeile kumpi harjoitustapa sopii sinulle paremmin. Kysy lisää vinkkejä painonpudotustreeniin Foreverin personal trainereilta ja ota talteen Foreverin valmiit kuntosaliohjelmat täältä.

Aloita treenaaminen tänään!

Verkkokauppaan

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit