Rintatreeni on yksi tärkeä osa ylävartalon harjoittamista. Treenaamalla monipuolisesti pidät huolta, että lihastasapainosi pysyy kunnossa. Hyvä lihastasapaino on perusta toimivalle keholle. Harjoittelemalla rintalihaksia, voit parantaa ryhtiäsi ja tehdä rinnoistasi terhakammat. Rintalihaksien harjoitteluun pätee samat säännöt kuin muidenkin lihasryhmien harjoitteluun, joten rintatreeniä ei kannata kummaksua! Treenaa rohkeasti myös rintalihaksia näiden vinkkien avulla ja pikku hiljaa huomaat rintatreenin hyödyt. Tässä tulee 5 vinkkiä rintatreeniin naisille:

Ota haltuun nämä vinkit, kun haluat harjoitella rintalihaksia tehokkaasti:

Lämmittele huolellisesti
Huolellisella lämmittelyllä voit varmistaa, että kroppasi on valmis treeniin. Samalla ehkäiset loukkaantumisriskiä. Käytä lämmittelyyn noin 15 minuuttia. Ensimmäisen viiden minuutin aikana keskity yleislämmittelyyn, polje kuntopyörää, hölkkää juoksumatolla tai vaikkapa kävele reippaasti matka salille. Kun lihaksesi ovat jo hieman lämpimät, käytä toinen viisi minuuttinen venyttelyyn ja liikeratojen avaamiseen. Viimeinen osa lämmittelyä on harjoitettavien liikkeiden tekeminen kevyellä kuormalla, ikään kuin kertoakseen kropalle, mitä on luvassa seuraavaksi.

Monipuoliset harjoitteet, välineet ja toistomäärät
Yksi tehokkaimmista tavoista kehittyä, on harjoitella monipuolisesti. Monipuolisuutta saat helposti vaihtelemalla liikkeitä, välineitä ja toistomääriä. Tee rintalihaksille liikkeitä levytangolla, käsipainoilla, kuminauhalla tai kehonpainolla, vaihtele kuormitusta ja toistomääriä. Tehokas harjoittelu sisältää maksimivoimaa kehittäviä harjoituksia, hypertrofisia eli lihaskasvua kehittäviä harjoituksia ja pitkäkestoisempia lihaskestävyyttä parantavia harjoituksia.

Suoritustekniikka
Varmista, että suoritustekniikkasi on kunnossa. Suorittamalla liikkeet oikein kohdistat rasituksen juuri haluamaasi lihaksiin, eli rintalihaksiin. Jos koet, ettet ole varma suoritatko liikkeet oikein osaavat personal trainerimme auttavat mielellään suoritustekniikan harjoittelussa.

Rauhalliset liikkeet
Rintalihaksien harjoittelussa nopeus ei ole välttämättä valttia, keskity sen sijaan suorittamaan liikkeet rauhallisesti. Tämä helpottaa myös suoritustekniikan säilyttämistä. Rauhallisesti suoritetuissa liikkeissä pystyt keskittymään harjoitettavaan lihasryhmään tehokkaasti.

Lepo
Muista levätä harjoituksen aikana sarjojen välissä, mutta muista myös pitää riittävästi väliä rintatreenien välillä, että olet palautunut aiemmasta harjoituksesta. Tarkkaile harjoituksen kuormitusta, joskus harjoituksen voi tehdä, vaikka et olisi täysin palautunut, mutta anna kropallesi aikaa myös palautua – silloin kehityt. Levossa lihas kehittyy, joten älä harjoittele liikaa!

Näillä ohjeilla teet seuraavan rintatreenisi tehokkaasti. Jos kaipaat apua kuntosaliohjelman kanssa, käy katsomassa Foreverin ammattilaisten tekemät kuntosaliohjelmat täältä.

Aloita harjoittelu helpoilla liikkeillä

Jos vielä mietit, mitkä liikkeet sopisivat parhaiten rintatreeniin aloita esimerkiksi erilaisilla punnerruksilla. Perinteinen punnerrusliike on hyvä ja helpohko rintaliike, myös niin kutsuttu penkkipunnerrus on hyvä ottaa mukaan rintatreeniin. Se onnistuu helposti tangolla, käsipainoilla tai vaikkapa kuminauhalla! Lisäksi löydät kuntosaleilta löydät usein pec deckin, eli rintalaitteen, jolla voit myös harjoittaa rintalihaksia eristetyllä liikkeellä.

Kokeile rohkeasti erilaisia harjoitteita rintatreenissä ja kehityt varmasti!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit