Treenaamiseen ei välttämättä tarvitse mitään ylimääräisiä laitteita tai välineitä. Seuraavaksi esittelemme äärimmäisen hauskan ja tarvittaessa vaativankin villasukkajumpan. Villasukkien tilalla voi käyttää myös pyyhkeitä. Alustana toimii parhaiten liukasta materiaalia oleva lattia, kuten parketti.

1. Vatsa rutistukset liukuen

Lähtöasennossa etunojassa kädet suorina ja jalat yhdessä. Vedä polvet vatsan alle ja liu’uta takaisin lähtöasentoon. Tämän voit tehdä myös jalat suorina (ns. linkkuveitsi). Vinot vatsalihakset saavat hyvän treenin, kun vedät polvia hieman viistoon vatsan alle.

2. Käsien liu’utukset

Polvet voivat olla maassa ja villasukat laitetaan nyt käsiin. Ota konttaus asento. Punnerra toisella kädellä ja samalla liu’uta toista kättä suorana eteen ylös. Voit viedä kättä myös viistoon ylös tai suoraan sivulle.

3. Liukuva vuorikiipeilijä

Ota punnerrus asento. Lähde vetämään jalkoja rinnan alle vuorotellen. Pidä hyvä lapatuki koko liikkeen ajan. Voit tehdä liikkeen hitaasti nautiskellen tai nopeasti hyvällä sykkeellä.

4. Liukuva kyykky sivulle

Voit liu’uttaa jalkaa askelkyykyllä sivulle. Pidä keskivartalo jämäkkänä ja  laita kädet esim vyötärölle jotta tasapainottamaan liikettä. Lähde liu’uttamaan jalkaa sivulle ja vedä liikkuva jalka takaisin tukijalan luokse. Mitä kauemmas viet jalan, sitä syvemmälle kyykkyyn menet.

5. Lantionnosto ja potkut vuorojaloilla

Ota hyvä lapatuki selinmakuulla lattialla ja laita jalat koukkuun. Nosta lantio ylös. Lähde ojentamaan jalkaa lattiaa pitkin vuorojaloin, pidä lantio ylhäällä koko liikkeen ajan.

6. Punnerrus jalkojen avauksella

Ota punnerrusasento. Punnerra ja tämän jälkeen lähde liu’uttamaan molempia jalkoja sivulle. Vaikka villasukat luistavat mukavasti, tee liike oman liikkuvuutesi rajoissa. Voit myös helpottaa liikettä ja liu’uttaa vain yhtä jalkaa kerrallaan.

7. Liukuva kyykky taakse

Pidä keskivartalo ryhdikkäänä ja lähde liu’uttamaan jalkaa rauhallisesti taakse. Mitä kauemmas viet jalan, sitä syvemmälle kyykkyyn menet.

8. Liukuva lantionnosto

Asetu selinmakuulle ja ota hyvä lapatuki. Laita polvet koukkuun ja nosta lantio ylös. Lähde liu’uttamaan molempia jalkoja suoriksi ja vedä takaisin alkuasentoon.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!