Onko sinulla jatkuva kiire? Kuntoilu houkuttaisi, mutta treeniin ei meinaa löytyä mistään sopivaa aikaa? HIIT-treeni saattaa sopia sinulle, sillä HIIT-treenin hyödyt sisältävät sen, että se tehdään lyhyessä ajassa. Jopa 15 minuttia voi riittää.

Mikä on HIIT-treeni ja kenelle se sopii?

HIIT on intervallitreeni, jossa treenin tempo vaihtelee. HIIT-treeniä voidaan tehdä usealla eri tavalla, mutta pääajatus on, että harjoituksessa suuret lihasryhmät työskentelevät yhtäaikaisesti ja dynaamisesti.

Treeni pitää sisällään korkeatehoisia työosuuksia ja kevyempiä palautusosuuksia. HIIT-harjoittelun työosuus voi kestää 20 sekunnista vaikkapa kuuteenkin minuuttiin. Liikkeiden välillä oleva tauko on yleensä 10-20 sekuntia. HIIT treenistä puhuttaessa voidaan puhua tehotreenistä. Treenin aikana syke käy lähellä maksimisykealuetta ja treeni toimii hyvin esimerkiksi rasvanpolttoon.

Lue myös: Lyhytkin treeni voi olla tehokas

HIIT-treeni sopii kaikille. Aloittelija, kuntoilija ja urheilija saavat jokainen HIIT-treenistä hyvää täydennystä treeniinsä. Rasvanpolton lisäksi HIIT-treeni kohottaa kuntoa, parantaa suorituskykyä ja kehittää räjähtävyyttä sekä ketteryyttä.

Seniorit jumppaa - treenin hyödyt

HIIT-treeniohjelman koostaminen

Voit koostaa HIIT-treenin esimerkiksi neljästä tai viidestä eri liikkeestä. Hiit treeni aloittelijalle voi olla treeni, jossa tehdään liikkeet esimerkiksi 10 kertaa ja pitää jokaisen liikkeen jälleen tauon. Enemmän treenannut tekee yhtä liikettä esimerkiksi 30 sekuntia. Liikkeiden väliin pidetään 10 sekuntin lepo ja uusi liike. Kierroksia voi toistaa 2-3 kertaa.

Tehokkaita HIIT-treeni liikkeitä

Hiihtohyppy

Aloita askelkyykkyystä. Hyppää ilmaan ja ilmassa jalat vaihtuvat toisinpäin. Polvi voi koskettaa lattiaa alhaalla. Pidä hyvä rytmi koko liikkeen suorituksen ajan.

Linkku

Asetu selinmakuulle ja kurota kädet pitkälle pään yläpuolelle maata pitkin. Nosta suorat jalat ja suorat kädet kohti toisiaan niin, että sormet ja varpaat osuisivat ilmassa toisiinsa. Tuo raajat hallitusti takaisin alas.

Haarahyppy

Ota tukeva haara-asento ja kyykkää alas. Katso, että polvet eivät mene varpaidesi etupuolelle. Hyppää ilmaan ja tuo ilmassa jalat yhteen. Palaa takaisin lähtöasentoon.

Lue myös: Seitsemän minuutin tehojumppa. Plussat ja miinukset

Punnerrus ojentaja-rinta

Ota punnerrusasento. Aseta kädet tukevasti maahan, suoraan olkapäittesi alle. Pidä varpaat maassa tukemassa alavartaloasi. Tiukka keskivartalo. Tee tavallinen punnerrus. Siirrä tämän jälkeen kädet yksitelleen lähemmäksi kylkiä ja tee ojentajapunnennerrus. Vaihda taas tavalliseen punnerrukseen. Pidä tarvittaessa polvet maassa keventääksesi liikettä.

Vuorikiipeilijä

Aloita punnerruksen yläasennosta. Pidä vartalo suorana ja vatsa sekä pakarat tiukkana. Astu toinen jalka koukussa eteenpäin, polvi rintaa kohti. Pidä toinen jalka suorana. Astu niin pitkälle eteen kuin voit. Vaihda sitten jalkojen paikkaa reippaalla hypyllä.

HIIT treenin hyödyt

Hiit-treeni salilla tai kotona

Hiit-treenin yksi parhaimmista puolista on se, että voit tehdä sen missä vain. Kotona voit tehdä harjoitukset kehon painoa käyttäen. Kuntosalilla voit käyttää Hiit-treeniin myös lisäpainoja. Lisäksi voit muokata Hiit -treeniäsi aina mielesi mukaan ja tehostaa sitä kehityksen tahdissa.

Nyt ei ole enää tekosyitä olla liikkumatta. Hiit-treeniin löydät ajan helposti, vaikka arki olisikin kiireistä.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit