Auringon energialla on uskomattoman iso rooli helpottamaan meidän lähtemistä ulkoilmaan reippailemaan. Juoksutapahtumien määrä lisääntyy ja toukokuun 13.5. juostiin iso Helsinki City Marathon, jossa moni tulee kilpailemaan, osa ylittämään omat rajansa/tavoitteensa ja toiset työporukalla tai muuten vain viettämään kivaa päivää hyvässä tapahtumassa.

Eikö juokseminen kuulu sinun treeniohjelmaasi? Sinun ei tarvitse olla mestarijuoksija, jotta voisit saada juoksusta hyvän nautinnon ja treenin aikaiseksi. Juoksuasentoon kuitenkin hyvä kiinnittää huomioita: hyvä asento ei rasita niveliä ja tekee juoksusta paljon taloudellisempaa sekä helpompaa. Muutamalla nopealla treenikikalla saat ulkoilmasta sekä juoksemisesta enemmän irti ja kuin huomaamatta oletkin ottanut jo monta juoksuaskelta.

Lue myös: tältä näyttää hyvä juoksuohjelma. 

Tikapuut

Askeltikapuissa kehität nopeasti ketteryyttä ja näin ollen ärsytät nopeita lihassoluja nopeasti. Tikapuut kulkevat helposti mukanasi ja ne on helppo asettaa maahan sinne, missä sitten haluatkin treenata. Tikapuut koostuvat laatikoista, jotka sijoittuvat peräkkäin ja tarkoituksena askeltaa niihin mahdollisimman nopeasti ja koskematta reunuksiin. Tikapuilla on helppo tehdä kaverin kanssa vuoron perään vaihtoaskelluksia laatikon sisään, keskeltä sivulle näpäytyksiä, tasahyppyjä pois, nopeita askelluksia väliin ja 10 metrin spurtti loppuun jne. Kaverin kanssa voitte ottaa käsikosketuksia eri suunnissa, joka kehittää samalla koordinaatiokykyäsi.

Tennispallo

Tennispallo kulkee helposti mukana takintaskussa eikä paina juuri mitään. Juokse kaverin kanssa vierekkäin ja heitelkää vuorotellen palloa toisillenne. Jos tykkään palloilulajeista, tämän tyyppinen harjoittelu sopii sinulle kehittäen koordinaatiokykyäsi. Kun harjoittelu rupeaa sujumaan, ottakaa haastetta vastaan haastavimmilla heitoilla sekä etäisyyksillä. Mikäli haluat kaveria hieman treenata enemmän, heitä hänelle haastelisempia palloja kauemmaksi jolloin hän joutuu ottamaan terävimpiä askeleita saaden ilmasta kiinni.

Urheilukentät

Urheilukentillä on mahdollisuus treenata kesällä mainiosti ja monella eri tyylillä. Voit hyödyntää joko kentän nurmikko osaa, juoksurataa ja sen viivoja erilaisiin pituus juoksuihin, hiekkaa vaimentaen iskuja jalkoihin ja treenaamalla räjähtävää voimaa ponnistaen. Kaveri voi toimia valmentajanasi ja saatte harjoitella esimerkiksi viivajuoksua viivalta toiselle eri pituuksilla tai mikseipä piip-testin omaisesti, niin että kaveri huutaa, kun suuntaa vaihdetaan. Vauhtihan ei hidastu vaan tarkoitus olisi jaksaa mahdollisimman kauan juosta niin pitkään kuin kuntoa riittää, sillä haluammehan haastaa omaa itseämme ja hapenottoa mahdollisimman tehokkaasti.

Aitajuoksuaitojen kanssa voitte harjoitella parin kanssa käsi-jalka koordinaatiokykyä erilaisilla ylityksillä, polvennostoilla ja käsien läimäisyillä aitojen välissä. Palkintona hyvästä treenistä voit antaa kylmähoitoa jaloille palauttavana huoltona vesiesteellä esimerkkinä 😉

Uimarannan vesi

Vesi toimii samalla hyvänä palauttavana elementtinä sekä tuo tehoa juoksuharjoitteluusi. Vesijuoksussa saat vedessä ihan erilaisen vastuksen kuin maalla. Mitä isompi pinta-ala veden alla, sitä haasteellisempi treenistä tulee. Lähde vesijuoksemaan ja ota muutaman sekunnin nopeita pyrähdyksiä juosten veden alla niin nopeasti kuin pääset. Haastetta saat kun laitat isommat käsineet käsiisi, jolloin joudut käyttämään enemmän voimaa ja kuin huomaamatta rasvanpoltto tehostuu ja hiki irtoaa.

Toivotan sinulle hauskoja haasteita lenkkeilyyn ja iloa kesääsi liikunnan merkeissä!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit