Proteiini on hyvä lähde pitämään nälkää loitolla, sillä se luo kylläisyyden tunnetta. Viikkotreenien rakennuttua kuntosalilla käymisen ympärille, ruokavaliossa kannattaa vaalia jokaiselta aterialta löytyväksi laadukasta proteiinia. Myös painonpudotuksessa tai kiinteytymisessä proteiinin on hyvä löytyä jokaiselta aterialta. Proteiinipitoinen ruokavalion ei kuitenkaan sen kummemmin tarvitse olla, jokaisen aterian olisi kuitenkin hyvä rakentua kuitupitoisesta hiilihydraatin lähteestä, kuten täysjyväviljasta, hyvistä rasvoista, kasviksista, marjoista tai hedelmistä sekä itse proteiinista.

Ennen treeniä kannattaa nauttia jotakin helposti sulavaa ja hiilihydraattipitoista tankataksesi energiaa itse treeniä varten, kun taas treenin jälkeen kannattaa vaalia rakennus-ja korjausainetta, eli proteiinia. Kuitenkin kiireisempään hetkeen nälkää poispitäviä välipalavinkkejä on hyvä olla, jokaisessa arjen tilanteessa nyt kun ei ihan täydellisiä aterioita ole mahdollisuus syödä. Kananmunia sen sijaan löytyy jokaisen jääkaapista!

Testaa siis arjen helpointa välipalaa, mukimunakasta.

Ainesosat:

 • hyppysellinen pippuria
 • hyppysellinen texmex-juustoraastetta
 • kaksi kananmunaa
 • puoli purkkia tonnikalaa (hiutaleina öljyssä)
 • keltaista, vihreää ja punaista paprikaa silputtuna
 • basilikaa

Ohje:

 1. Riko mukiin kaksi kananmunaa ja sekoita haarukalla kananmunien rakenne rikki
 2. Lisää kananmunien sekaan halutessasi makua tuomaan yrttejä sekä mausteita sekä paprikamixiä.
 3. Lisää myös juustoraaste ja tonnikala
 4. Laita munakas mikroon puoleksitoista-kahdeksi minuutiksi
 5. Nauti!
[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Miia Roine Ravintovalmentaja

Kokonaiskuvaa huomioonottava amatööritriathlonisti, jonka taskuista löytyy kikkoja niin ravitsemusmuutoksen mentaalipuoleen sekä käytännön puolen erityisosaamiskorteista: suolistovaivoista, kehonkoostumuksen muokkauksesta sekä diabeteksesta. Oma ykköstyypin diabetes on valttikortti - sillä diabeetikon ruokavalio on ihanteellinen kaikille.