Forever Fysion asiakas Mia Karjalainen kertoo leikkauksen jälkeisestä matkastaan kohti pelikuntoa ja MM-kisoja:

Pelaan salibandya Porvoon Salibandyseurassa sekä Suomen naisten maajoukkueessa. Viime syksynä olin uuden tilanteen edessä, kun minulta leikattiin kookas välilevytyrä lokakuussa. Edessä oli kuntoutusjakso, koska tavoitteeni on olla parhaimmillani MM-kisoissa joulukuussa 2017. Kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen vaihdoin sairaalan fysioterapian Forever Fysioon, koska koin tarvitsevani huippukunnon saavuttamiseksi vahvaa tukea fysioterapiasta.

Aloitimme tekemällä Matrix-testauksen, jotta kropan kehityskohdat saatiin paikannettua. Testauksessa oli tarkoitus kartoittaa kuntoutettavan selän ja muun kropan hallintaa. Ensin testattiin matalan kynnyksen liikkeitä, joista selvisi, että syvät keskivartalon lihakset tarvitsivat minulla paljon treeniä. Vatsan ja selän lihakset olivat leikkauksen jäljiltä heikossa kunnossa. Sitten testattiin korkean kynnyksen liikkeitä, jotka olivat jo valmiiksi hyvässä kunnossa pohjakuntoni takia. Huomasimme kuitenkin, että hallintaa kaivataan myös sillä osa-alueella.

Tämän jälkeen kävin fysioterapeutin luona viikoittain, jotta treenaaminen kohdistui oikeisiin asioihin progressiivisesti. Käynneillä kävimme läpi edelliset kotiharjoitukset, ja onko niissä menty eteenpäin. Katsoimme myös seuraavat, aina hieman haastavammat, harjoitteet. Tarvittaessa myös huollettiin selkää sekä muita kropan osa-alueita, jotka vaativat fysioterapeutin osaamista.

Kuntoutuksen myötä keskivartalon hallinta parani huomattavasti, ja syvät vatsalihakset heräsivät myös uuteen nousuun. Kuuden fysioterapiakerran jälkeen sain peliluvan ja pääsin maajoukkueen mukaan Italiaan MM-karsintoihin. Oli tietenkin kiva päästä taas pelikentälle, koska tämä oli vakavin ja pisin loukkaantuminen minun 20 vuotisella uralla.

Pelikunto ei toki ollut vielä entisellä tasolla Italiassa, mutta muuten tuntui hyvältä pelata ja tiesin siellä, että tästä on hyvä jatkaa kevääseen oman joukkueen peleihin! Koen olevani nyt hyvän kuntoutuksen jälkeen oikealla tiellä kohti huippukuntoa ja MM-kisoja.

ARTIKKELIN KUVA: Jari Turunen

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit