Lasten liikunta on oppimista ja leikkiä

Vauvajumppa, taaperojumppa, lasten tanssi… Forever tarjoaa monipuolisia tunteja eri-ikäisille lapsille

Liikunta auttaa lasta kehittämään fyysisiä taitojaan ja keskittymiskykyään. Liikunnassa lapsi saa myös ihania onnistumisen elämyksiä. Harvoja pienten ja isompienkaan lasten vanhempia haittaa myöskään se, että liikuntaa aktiivisesti harrastava lapsi nukahtaa usein helposti ja nukkuu pitkät, makeat yöunet!

Perheliikunta on Foreverin ryhmäliikuntajäsenille maksutonta 6-vuotiaaseen asti. Vanhempana voit tehdä oman treenisi lapsen jumpan aikana. Foreverin lasten tunneilla koulutetut ohjaajat huomioivat lasten erilaiset kehitystasot ja tukevat lapsen yksilöllistä kehitystä – ja varmistavat, että lapsilla on hauskaa! Tunneillamme käytetään monipuolisesti erilaisia välineitä, peuhataan, pelataan, tanssitaan ja rauhoitutaan.

Lasten jumppatunnit ja perheliikunta:

  • Vanhempi ja vauva -jumppa (3-12 kk): Vauvajumppa on liikuntahetki, jossa äiti, isä tai muu aikuinen saa nauttia vauvan kanssa jumppaamisesta, loruista ja musiikista. Vauva nauttii liikkeestä ja rytmistä, ja aikuinen saa huomaamatta hien pintaan. Tunti sopii vauvoille, jotka jo kannattelevat päätään, mutta eivät vielä kävele. Ota vauvalle oma viltti mukaan.
  • Taaperojumppa (1-2 v): Taaperojumppa on iloinen tunti, jossa yhdessä aikuisen kanssa leikitään, lauletaan ja puuhataan. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja ja nautitaan yhdessä tekemisestä. Tunti tukee lapsen motorista kehitystä sekä liikunnallisia valmiuksia. Iloinen leikki-, laulu- ja puuhahetki aikuisen kanssa.
  • Satujumppa (3-4 v): Satuliikunta sopii niin tytöille kuin pojillekin. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja erilaisin liikkumistavoin: ryömitään, juostaan ja hypitään. Erilaiset leikit ja pelit sekä temppu- ja taitoradat lisäävät mm. koordinaatiota ja tasapainoa. Lapsi saa kokea ryhmässä yhdessä tekemisen riemua ja oppii samalla sosiaalisia taitoja.
  • Sirkusjumppa (5-6 v): Sirkusjumpassa lapsi pääsee kokeilemaan erilaisia temppuja ja kehittämään motorisia taitoja leikin ohella erilaisia välineitä käyttäen. Tunti sopii sekä tytöille että pojille. Tunnilla harjoitellaan motorisia perustaitoja sekä koordinaatiota ja tasapainoa, mm. hyppimisen, kuperkeikkojen, pallottelun, erilaisten leikkien ja pelien sekä temppu- ja taitoratojen avulla. Lapsi saa kokea ryhmässä yhdessä tekemisen riemua ja oppii samalla sosiaalisia taitoja.
  • Lasten tanssi – KidsDance (7-9 v): Lasten oma tanssitunti, joka sopii sekä tytöille että pojille.
  • Lasten tanssi – Zumba (10-12 v ja 13-15 v): Lasten ja nuorten tanssitunti, jossa kantavana ajatuksena on tanssin helppous ja liikunnan ilo.

Meiltä saat vinkkejä sopivan jumppatunnin löytämiseen. Lasten jumppatuntien tärkein tavoite on, että lapsesi viihtyy ja kokee olonsa turvalliseksi.

Tule lapsesi kanssa ilmaiseen kokeiluun – lapsi voi kokeilla lasten tuntia ja sinä voit testata ryhmäliikuntaa tai treenata kuntosalilla! 

Vantaa

Forever Varisto Martinkyläntie 39b 043 825 0754

Hämeenlinna

Forever Hämeenlinna Vanajantie 10B, 13110 Hämeenlinna 03 688 3355

Lahti

Forever Lahti Svinhufvudinkatu 23, 15110 Lahti 03 877550

Lappeenranta

Forever Lappeenranta Pelitie 36, Lappeenranta 05 5419600