Satuin kuulemaan kanssamatkustajien keskustelun junassa. Nainen sanoi näkevänsä aina kavereitansa jossain liikuntaharrastuksen parissa. Kerran kaveri oli sitten tokaissut, että voidaanko tehdä vaihteeksi jotain muuta kuin liikkua. Itse kamppailen toisenlaisen ongelman kanssa – kaverit tekevät mitä vaan mieluummin kuin lähtevät liikunnallisiin harrastuksiin. Sitten istutaan kahvilla ja syödään pullaa.  

Olisi niin paljon mukavampaa treenata kaverin kanssa. Treenejä ei voisi jättää samalla lailla väliin, voisi vaihtaa kuulumiset treenin lomassa ja juoda vaikka kahvikupposet tunnin jälkeen.  

Miten saada kaveri mukaan liikkumaan?

Tässä omat neuvoni: 

Älä tee liikunnasta kilpailua 

Moni tekee tätä ehkä huomaamattaan. Jos haluat suostutella vähemmän liikkuvaa ihmistä mukaasi, ei kannata kertoa liian positiiviseen sävyyn omasta kuntotasostaan. Itselleni tämä oli ainakin oppimisen paikka. Aloin helposti neuvoa, miten kaveri tekee liian kevyillä painoilla tai huomauttelin muista asioista. Ehkä salilla on luonnollista puhua liikunnasta, mutta on hyvä miettiä miten. Juuri liikunnan aloittanut kaveri ei halua sinua hengittämään niskaansa.  

Kerro rehellisesti, millainen treeni on tiedossa 

Vaikka olisi kiva saada kaveri sille lempparitunnille, ei kannata markkinoida tuntia liian helppona. Kun on realistiset oletukset tunnista, niin siihen osaa myös valmistautua. Jos liikuntataustaa on enemmän, tuntuvat erityyppiset lajitkin helpommilta. Itse halusin suostutella kaverin Pump-tunnille, mutta vastaus oli ei. Sanoin, että kyllä liikkeet voi tehdä pienillä painoilla tai ilman painoja. Kaveri piti pintansa, ja silloin hyväksyin, että kaikkien päätä ei kuitenkaan voi käännyttää. 

Ole valmis tekemään kompromisseja 

Kokeilin toisenlaista taktiikkaa ja löysimme lopulta lajit, jotka olivat miellyttäviä molemmille. Ei voi tosiaan olettaa, että lempitavat liikkua ovat samat.  

Kaikki eivät pidä samanlaisesta liikunnasta, ja toisen väkisin pakottaminen jonkun lajin pariin tuskin tuo hyviä tuloksia. Olen saanut taivuteltua kaverini mukaan erilaisille tunneille, kuten venyttelyyn, pilatekseen ja tanssillisille tunneille.  

Välillä kaveri voi päättää lajin, ja välillä sinä – vaihtelu virkistää. Oikeastaan kaikille tekisi hyvää treenata juuri itselle epätyypillisellä tavalla, koska joka lajissa lihakset saavat vähän erilaista haastetta.  

Tee välillä myös jotain muuta kaverin kanssa

Aina ei tarvitse nähdä liikunnallisissa merkeissä, vaikka siitä olisikin tullut jo tapa. Välillä kahvittelukin on paikallaan.  

Hyväksy, että treenikaveruus ei välttämättä ole pysyvää 

Sittemmin kaveri muutti toiselle paikkakunnalla, kuten minäkin. Treenit jäivät, mutta silti nähdään kahvittelun ja pullien merkeissä.  

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Kokeile kolme päivää ilmaiseksi!

  Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa kolme päivää veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

  Nimi
  Etunimi:
  Sukunimi:

  Puhelin

  Sähköposti

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Haluatko tutustua LITE-saliin (Espoo, Vaasa, Kuopio tai Tampere)? Tutustu tästä.