Kaikilla on hetkiä, jolloin liikuntamotivaatio tuntuu olevan kadoksissa. Tässä neljä yleistä tilannetta, jolloin kaipaisi lisämotivaatiota sekä vinkit itsensä kannustamiseen:

1. Harjoittelun tulokset eivät näy missään

Aloita liikuntapäiväkirja. Etenkin uuden liikuntaharrastuksen alussa, motivaatiota saattaa nakertaa se, ettei tuloksia näy kovasta työstä huolimatta. Silloin kannattaa tehdä oma harjoittelu ja edistyminen jollain tavalla näkyväksi. Pitämällä liikuntapäiväkirjaa hahmotat paremmin saavutuksesi. Liikuntapäiväkirjan avulla voit myös seurata edistymistäsi ja muokata liikuntarutiinejasi helpommin.

2. Tekisi mieli luistaa treeneistä

Käytä kalenteria ja pyydä kaveri mukaan. Merkitse kaikki liikuntaan varatut ajat kalenteriisi, jolloin niitä on vaikeampi peruuttaa. Voit myös sopia säännölliset liikuntatreffit ystävän tai puolison kanssa. Silloin treenien peruminen on vielä vaikeampaa, sillä et halua tuottaa ystävälle pettymystä. Kaverilta saa myös vertaistukea harjoitteluun!

3. Tuntuu että junnaan paikoillani

Uskaltaudu epämukavuusalueelle ja hyödynnä ammattilaisen apua. Koita rohkeasti jotain uuttaa liikunnanmuotoa, koska vain niin voit kehittyä ja löytää kenties uuden lempilajisi. Jos haluat uutta puhtia ja haasteita harjoitteluusi, kannattaa kokeilla esimerkiksi Fustra-tuntia.

4. Liikunnasta on tullut pakkopullaa

Kuuntele sekä kehoasi että mieltäsi. Liikunnan tarkoitus on lisätä hyvinvointia ja jaksamista, mutta joskus treenaamisesta saattaa tulla velvollisuus, jota suoritetaan päivästä toiseen ilman, että se tekee onnelliseksi. Liikunnasta ei kannatta luopua kokonaan, mutta välillä oma jaksaminen tai elämäntilanne vaatii myös hieman hölläämistä. Uskalla siis kuunnella kehoasi ja huomioi myös henkinen jaksamisesi.

Onko näistä vinkeistä ollut sinulle apua tai löytyykö sinulta vielä parempia neuvoja? Kerro meille kommenteissa!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit