Urheilulla on valtava vaikutus liikkuvan ihmisen joka päiväiseen elämään ja terveyteen. Sen lisäksi urheilu tuo elämään mukavaa sisältöä. Aktiivinen elämä ja urheilu parantaa sydämen toimintakykyä, pienentää diabeteksen riskiä, vahvistaa luustoa, alentaa verenpainetta ja ehkäisee monia sydän- ja verisuonisaurauksia sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Urheilu antaa energiaa ja vahvistaa esimerkiksi lihasmuistia ja koordinaatiota. Vaikutukset näkyvät arjessa ja toimintakyky kasvaa urheillessa kohisten. Urheilu ei vaikuta ainoastaan kehoon vaan urheilulla on myös positiivinen vaikutus mielenterveyteen.

Urheilusta apua painonhallintaan

Ylipaino altistaa monille ikäville sairauksille ja yksi parhaista tavoista päästä eroon ylipainosta on urheilu. Kun lisäät liikuntaa, poltat ekstra kaloreita ja todennäköisesti alat laihtumaan. Jos lisäät mukaan vielä painonpudotusta tukevan ruokavalion, näet tuloksia entistä nopeammin. Tärkeää on, että löytäisit itsellesi sopivan urheilulajin, joka innostaa sinua liikkumaan viikosta toiseen.

Alenna verenpainetta ja kolesterolitasoja urheilulla

Kohonnut verenpaine voi johtaa pahimmillaan valtimotautiin, joka sen sijaan altistaa sydäninfarktille ja aivohalvaukselle. Liikunta alentaa verenpainetta ja vähentää sydäninfarktin ja aivohalvauksen riskiä. Samalla liikunta myös auttaa pitämään kolesterolitasot alhaisena.

Parempi vastustuskyky

Ajattele, liikunta voi suojata sinua myös erilaisilta viruksilta ja sairauksilta! Urheilu vahvistaa vastustuskykyä ja auttaa ehkäisemään infektioita. Urheilun aikana ja välittömästi sen jälkeen valkosolujen määrää verenkierrossa nousee.

Liikunnasta apua mielenterveyteen ja henkiseen hyvinvointiin

Liikkumattomuus on yhteydessä moniin mielenterveyteen vaikuttaviin palasiin kuten uneen. Urheilu auttaa parantamaan unen laatua ja kun liikut, uni myös usein tulee paremmin. Urheilu auttaa myös stressin hallinnassa, se antaa muuta ajateltavaa ja vapauttaa esimerkiksi hyvän olon hormonia eli endorfiinia.
Urheilu auttaa nostattamaan itsetuntoa ja onnistuminen urheilun parissa kantaa usein myös muille elämän osa-alueille ja nostattaa pystyvyyden tunnetta. Urheilussa voit saada myös uusia sosiaalisia kontakteja, jotka myös vaikuttavat positiivisesti henkiseen hyvinvointiin.

Yhdessäoloa urheillen

Urheilu on erinomainen tapa viettää aikaa läheistesi kanssa. Urheillessa yhteenkuuluvuuden tunne lisääntyy ja esimerkiksi pelailun parissa on helppo saada vaikka koko perhe mukaan yhteisen puuhan pariin. Yhdessä urheilun vaikutukset ovat kokonaisvaltaisia niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin.

Urheilu kannattaa aina

Aina paitsi sairaana tai loukkaantuneena. Urheilulla on lukemattomia terveyshyötyjä, joten etsi laji, jonka parissa viihdyt ja lähde liikkeelle! Liikkuessa muut murheet unohtuvat ja keho nauttii, kun se saa liikkua. Toimintakykysi pysyy yllä ja pienennät monien sairauksien riskiä. Kaiken kaikkiaan urheilu voi pidentää ikää ja parantaa elämän laatuasi.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit