Treenikavereiden pikkujoulut on hyvä mahdollisuus yhdistää rentoa juhlimista ja terveellisiä elämäntapoja. Pikkujoulujen ei suinkaan tarvitse olla aina juomalla tehostettuja vauhdikkaita iltoja, vaan ne voivat olla myös jotain aivan muuta. Mikäli arjessa on muutenkin haastavaa saada omalle hyvinvoinnilleen aikaa, niin pikkujoulut voivat olla hyvä tilaisuus ajatella omaa kehoaan kokonaisen päivän.

Rentoutukaa, syökää hyvin, mutta terveellisesti ja yllättäkää itsenne jollain uudella liikuntamuodolla. Treenikavereiden pikkujoulut voivat olla täynnä mielikuvitusta ja terveellisiä herkkuja.

treenikavereiden pikkujoulut

Pikkujoulut liikunnalla ja rentoutumisella

Jos ette halua kokooontua nauttimaan pikkujouluista tutulle treenipaikallenne, niin lähtekää kokeilemaan jotain uutta yhdessä. Varatkaa keilarata tai pistäkää pystyyn säbäturnaus. Voitte myös keksiä kuntosalille jonkun jouluisan kuntopiirin, missä yhdistyy hauskanpito ja rento kuntoilu.

Yhteisen liikkumisen jälkeen on mahtavaa rentoutua yhdessä.

Varatkaa sopivat saunajuomat ja saunokaa yhdessä pikkujoulujen kunniaksi. Kokeilkaa jouluisia saunatuoksuja ja tehkää toisillenne kasvohoitoja tai jalkahierontaa. Saunahuomana toimii hyvin myös joku terveellisempi treenismoothie, jouluisella twistillä, vichy tai vaikkapa alkoholiton inkivääriolut.

Miten syödä tervellisesti pikkujoulukaudella?

Rentoutuminen ei mene ikinä hukkaan. Rentoutuminen tukee palautumistasi rasituksesta, vammoista ja sairauksista. Kun stressihormonien taso laskee, niin elimistö saa mielihyvää tuottavia hormoniyhdistelmiä. Mikä olisikaan parempi pikkujoululahja itsellesi, kun rentoutunut keho ja mieli?

treenikavereiden pikkujoulut

Treenikavereiden pikkujoulut ja herkut

Mitä terveellisiä pikkujouluherkkuja voisi juhlissa nauttia?  Tässä muutamia vinkkejä takataskuun.

Kikhernekeksit

2 dl kikhernejauhoa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/8 tl kurkumaa
1 tl oliiviöljyä
3-4 rkl vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää öljy ja pikkuhiljaa vesi, kunnes taikinasta tulee yhtenäinen. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia. Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja tee haluttuja kuvioita. Paista uunissa 180 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Luumuinen kanelijäätelö

pipareita ja kanelia

1tlk kuohukermaa
2tlk maustettua rahkaa (luumu-kaneli)
1dl glukoosisiirappia

Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja hyppysellinen kanelia. Levitä jäätelömassa pakastuksen kestävään vuokaan. Peitä kelmulla ja pakasta 4-5 tuntia. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Annostele jäätelö jäätelökauhalla tai lusikalla annoskulhoihin. Koristele piparkakkumuruilla.

Paahdetut mantelit

2 dl manteleita
2 rkl kookosöljyä/oliiviöljyä
1 tl suolaa

Levitä mantelit leivinpaperille uuninpellille. Lisää päälle öljyä sekoita niin, että mantelit peittyvät öljyyn.Ripottele suolaa päälle. Paista 150 uunissa asteessa noin 20 minuuttia, kääntele manteleita välillä.

Antoisia pikkujouluja ja rentouttavaa joulunodotusta!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!