Jos tavoitteenasi on polttaa kuntosalilla rasvaa, olet tullut oikeaan paikkaan. Rasvanpoltto on tärkeää etenkin silloin, kun ylipainoa on kertynyt ja esimerkiksi vatsan seutu on alkanut pullottamaan. Vatsan seudulle kertyvä rasva on sisäelimien ympärillä ja sen tiedetään olevan terveydelle haitallista. Rasvanpoltto on siis erinomainen tavoite, kun halutaan parantaa myös terveyttä.

Rasvanpoltossa, kuten painonpudotuksessakin tärkeää on, että kulutat enemmän kuin syöt. Toimivalla kuntosaliohjelmalla poltat rasvaa tehokkaasti, mutta myös ruokavalion on oltava kunnossa. Rasvanpolttoon sopii periaatteessa mikä tahansa liikunta, mutta tehokkainta rasvanpoltto on, kun yhdistät vastusharjoittelun aerobiseen harjoitteluun. Kuntosaliohjelma naisille rasvanpolttoon pitää sisällään useita eri liikkeitä, joka ovat hyvin toiminnallisia sekä aerobisia.

Rasvanpoltto treeniohjelma naisille – aloita rasvanpoltto:

Maanantai

5-10 minuutin lämmittely

Nouse ensin liikkeissä sellaiseen painoon, jolla pystyt suorittamaan kaikki 4-5 sarjaa.

Kulmasoutu tangolla 4-5 kertaa 8-16 toistoa

Takakyykky 4-5 kertaa 4-8 toistoa

Vinopenkki käsipainoilla 4-5 kertaa 8-16 toistoa

Kuntopiiri 4 kierrosta, mahdollisimman nopeasti

6x punnerrus

16x askelkyykkyä kahvakuula sylissä

6x korokkeelle hyppy

16x kahvakuula heilautus

Tiistai

30-60 minuutin aerobinen harjoitus, esimerkiksi hölkkää, kävelyä, pyöräilyä, soutua, crosstrainer tai vaikkapa pihatöitä, joissa syke hieman nousee. Harjoitus saa olla matalan sykkeen harjoitus, jonka aikana pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta.

Keskiviikko

Lepo

Torstai

5-10 minuutin lämmittely
Leuanveto, käytä kuminauhaa apuna keventämään liikettä 4 kertaa 5 toistoa

Penkkipunnerrus tangolla 5 kertaa 6 toistoa

Maastaveto 5 kertaa 6-10 toistoa

Tangosta roikkuen jalkojen nosto vaakatasoon, jalat suorana tai koukussa, 5 kertaa 10 toistoa

Kuntopiirinä 3 kierrosta

12x Käsipainot lattiasta pään päälle, nosta käsipainot ensin maastavedolla vartalon viereen, sen jälkeen tee hauiskääntö ja tuo painot hartioiden tasolle. Käännä rystyset kohta takaseinää ja punerra kädet ylös. Tuo painot samaa reittiä alas, hipaise painoilla lattiaa ja tee sama uudestaan.

12x kyykky (ilman painoja)

12x Burpee eli yleisliike, aloita seisomasta, laske kädet lattiaan ja hyppää tai astu punnerrus asentoon ja laske rinta maahan, jonka jälkeen nouse ylös.

12x Selin makuulta jalkojen nostot kohti kattoa

Perjantai/lauantai

30-60 minuutin aerobinen harjoitus, esimerkiksi hölkkää, kävelyä, pyöräilyä, soutua, crosstrainer tai vaikkapa pihatöitä, joissa syke hieman nousee. Harjoitus saa olla matalan sykkeen harjoitus, jonka aikana pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta.

Sunnuntai

Lepo

Mitä muuta?

Uni ja ruokavalio nousevat tärkeään rooliin, kun tavoitellaan rasvanpolttoa. Uni vaikuttaa aineenvaihdunnan toimintaan sekä nälän- ja kylläisyydentunteeseen. Riittävä uni on siis tärkeä osa tavoitteeseen pääsyä, panosta siis myös uneen, kun haluat polttaa rasvaa. Ruokavaliossa sinun pitää huolehtia, että kulutat enemmän kuin mitä syöt. Aterioilla on myös tärkeää huolehtia riittävästä proteiinin saannista, joka säästää lihaskudosta, vaikka paino tippuisi. Vaikka haluaisit polttaa rasvaa, pidä huoli, että syöt riittävästi. Liian alhainen energian saanti vie voimat, eikä tuota pitkällä aika välillä haluttuja tuloksia, vaan voi aiheuttaa kehollesi enemmän haittaa.

Pidä siis huolta, että nukut hyvin ja syöt riittävästi, mutta et liikaa. Anna rasvanpoltolle aikaa ja saat pysyviä muutoksia.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit