Kehonpainotreeni on helppo tapa aloittaa liikuntaharrastus. Omalla kehonpainolla rasitus ei nouse kerralla liian suureksi ja treenin rasitusta on helppo säädellä. Kehonpainoharjoittelu sopii erinomaisesti niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin treenaajalle, kokeneempi treenaaja voi suorittaa liikkeet vain nopeammin.

Kehonpainotreenin hyödyt

Voit treenata missä vain

Kehonpainotreeniin et tarvitse kuin pienen tilan, jossa mahdut liikkumaan, treenivaatteet ja hyvän motivaation.

Sopii hyvin aloittelijoille

Kehonpainotreeni on loistava tapa aloittaa liikunta matalalla kynnyksellä. Sinun ei tarvitse osata käyttää laitteita tai nostotekniikoita vaan voit tehdä tuttuja liikeratoja kehonpainollasi.

Vahvistat kehoasi turvallisesti

Kehonpainoharjoittelu on melko turvallista, kun lisäpainojen tuomasta rasituksesta ei tarvitse huolehtia. Kehonpainolla tehtävissä liikkeissä liikeratoja on helppo hallita ja pystyt hyvin määrittelemään, kuinka laajan liikkeen haluat tehdä.

Kehität tasapainoa ja koordinaatiokykyä

Tasapaino ja koordinaatio kyky kehittyy, kun opit hallitsemaan omalla kehonpainolla tehtävät liikkeet. Kehonpainoliikkeissä keskivartalon lihakset ovat suuressa roolissa ja hyvä keskivartalon hallinta kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

Kehonpainotreeni aloittelijalle – sopii myös kokeneelle treenaajalle!

Keräsimme kuuden liikkeen kehonpainotreenin aloittelijalle, jonka voit tehdä täysin ilman välineitä vain omaa kehonpainoa hyödyntäen. Tämän helpompaa ei harjoittelun aloittaminen voi olla!

Helppo kehonpainotreeni

10x ilmakyykky

10x punnerrus

10x askelkyykky

10x vuorikiipeilijä

10x kyykkyhyppy

10x burpee

Suorita kaikki liikkeet putkeen neljän kierroksen ajan.

Ohjeet liikkeisiin:

Ilmakyykky

Aloita noin lantion levyisestä asennosta ja kyykkää niin pitkälle kuin pääset selkä suorana ja nouse sitten ylös.

Punnerrus

Asetu päkiöiden tai polvien ja käsien varaan. Aseta kädet suunnilleen olkapäiden alapuolelle hieman hartioita leveämmälle ja punnerra nenä lähelle lattiaa ja nouse ylös. Kun teet liikkeen polvet maassa, on se hieman kevyempi.

Askelkyykky

Aloita seisomasta ja ota pitkä askel eteenpäin siten, että molemmissa polvissa on noin 90 asteen kulma. Nouse etummaisen jalan päälle ja etene askelkyykyillä. Jos tilaa on vähän voit myös tehdä askelkyykyn paikallaan, palauttamalla eteen astutun jalan takaisin takimmaisen jalan viereen.

Vuorikiipeilijä

Asetu suorien käsien varaan punnerrusasentoon ja aloita liike tuomalla toisen jalan polvi mahdollisimman lähelle rintaa. Palauta jalka lattiaan ja toista toiselle puolelle. Tässä liikkeessä maltti on valttia, mitä rauhallisemmin liikkeen teet, sitä paremmin se tuntuu.

Burpee eli yleisliike

Aloita liike seisomasta ja vie kädet lattiaan. Hyppää jalat kauaksi käsistä niin, että päädyt punnerrusasentoon. Laske rinta lattiaan, jonka jälkeen voit nousta taas käsien varaan ja askeltaa tai hypätä jalat lähelle käsiä ja nousta seisomaan.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit