Jooga tarjoaa monenlaisia fyysisiä ja psyykkisiä hyötyjä kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Riippumatta harjoittelun tasosta, säännöllisellä joogaamisella voi olla hyvinkin positiivisia vaikutuksia.

Joogan vaikutukset ovat fyysisiä ja henkisiä

Jooga on harjoitus muotona rauhallinen ja liikkeet tehdään usein hengityksen tahtiin. Oman hengityksen seuraaminen rauhoittaa mieltä ja auttaa keskittymään nykyhetkeen. Hitaat liikkeet ja syvä hengitys lisää verenkiertoa ja lämmittää lihaksia, sen sijaan asentojen pitäminen kehittää lihaksistoa. Joogan tarkoituksena on haastaa itseään kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Joogaamalla voi oppia tuntemaan omaa kehoaan paremmin.

Jooga vaikuttaa vahvasti kehonhallintaan, ja kun hallinta paranee näet sen esimerkiksi ryhdin parantumisena ja parempana tasapainona. Harjoittelemalla joogaa voit alentaa stressitasojasi ja kehon tulehdustiloja, jotka parantavat sydämen terveyttä. Lempeä jooga voi myös auttaa rauhoittamaan kipeitä ja turvonneita niveliä.

Säännöllinen jooga voi parantaa yöunia

Useat joogan harrastajat kertovat joogan parantavan unenlaatua ja helpottavan nukahtamista. Jooga usein kehittää mindfulnessia, jossa keskitytään pysymään nykyisyydessä ja kohtaamaan jokainen hetki avoimesti. Mindfullness voi nostaa kehon luontaista melatoniinin tuotantoa ja lyhentää nukahtamisaikaa.

Joogassa keskitytään paljon hengitykseen ja sen tiedostamiseen, syvähengitys tekniikat rentouttavat kehoa ja voivat näin auttaa nukahtamista. Lisäksi säännöllinen harjoittelu – joka voi olla vaikkapa joogaa – parantaa unen laatua.

Jooga on lempeä, mutta monipuolinen harjoitusmuoto

Monella jooga voi olla helppo tapa aloittaa liikunta, koska harjoittelu on lempeää ja kehoa ei ole tarkoitus rääkätä. Joogalla on kuitenkin monia positiivisia vaikutuksia kehoon. Jooga sopii hyvin myös painonpudotukseen, harjoituksissa hiki usein virtaa ja joogamuotoja on hyvin erilaisia.

Aloita treenaaminen tänään!

Verkkokauppaan

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!