1. Juo vettä.

Jätä pois sokeroidut juomat ja vähennä alkoholin käyttöä. Usein pelkästään näiden asioiden muuttaminen vaikuttaa merkittävästi kehosi toimintaan. Vesi pitää kehon nesteytettynä ja aineenvaihdunnan toiminnassa.

2. Tiedä mitä syöt.

Panosta tuoreisiin raaka-aineisiin. Mitä vähemmän kauppakassistasi löytyy muovipakkauksia, sitä vähemmän ostoksissasi on piilorasvoja, sokereita ja lisäaineita.

3. Syö usein.

Muista syödä tarpeeksi ja riittävän usein. Ota tavoitteeksi 5-6 kertaa päivässä. Monesti painonpudotusta ja kehon aineenvaihdunnan toimintaa vaikeuttaa liian vähäinen aterioiden määrä.

4. Tankkaa ravintoaineita sopivassa suhteessa.

Muista syödä hiilihydraattia ja proteiinia tasapainossa. Proteiinia saat esimerkiksi lihasta ja hiilihydraatteja riisistä ja perunasta. Muista hiilihydraattien käytössä kohtuus, pois niitä ei kuitenkaan tarvitse jättää. Hedelmät ja marjat ovat myös oivia hiilihydraatin lähteitä, mutta sisältävät paljon sokeria – niitä siis kohtuudella kuten kaikkea muutakin. Treenipäivänä hiilihydraatteja voi syödä hieman enemmän suhteessa lepopäivään, sillä ne ovat kehon polttoainetta. Ethän tankkaa autoasikaan, jos tankki on jo täynnä?

5. Lopeta stressaaminen.

Unohda dieetit ja kalorien jatkuva laskeminen. Stressi voi hidastaa myös painonpudotusta. Tee muutoksia ruokavalioosi askel askeleelta ja kuuntele kehoasi – mikä tuntuu hyvältä? Usein keho tietää, mitä se tarvitsee kun opit kuuntelemaan sitä.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit