Sisäpyöräily on yksi kuntokeskusten kestosuosikeista eikä suotta: se sopii lähes kaikille, on helppoa ja erittäin tehokasta. Sisäpyöräily sopii sekä naisille että miehille ja on loistava  tunti keventäjälle, sillä se ei hyppyjä sisältävien tuntien tavoin rasita polvia ja on ystävällinen nivelille.

Kiintymystään sisäpyöräilyä kohtaan ei pitäisi arvioida ensimmäisen kokeilukerran perusteella vaan antaa lajille muutama viikko/kerta aikaa ennen lopullisen mielipiteen muodostamista. Alussa polkeminen nimittäin voi tuntua erittäin raskaalta tottumattomuuden, heikon tekniikan tai kankean ajoasennon takia.

Forever-kuntoklubeilla on eri pituisia ja eri tasoisia sisäpyöräilytunteja. Aloittelijan on hyvä aloittaa 30 tai 45 minuutin peruskestävyystunnista ja ottaa sielläkin kevyesti oman kunnon mukaan. Pyöräilykunto kasvaa todella  nopeasti ja muutoksen huomaa helposti omassa jaksamisessaan. Parasta tässä lajissa on se, ettei se ole koskaan liian helppoa tai kevyttä koska vastusta saa aina lisää!

Sisäpyöräily on helppo tapa kuluttaa runsaasti energiaa ilman, että paikat tulevat useammaksi päivää kipeäksi. 70-kiloinen nainen kuluttaa tunnin sisäpyöräilyn aikana noin 700 kilokaloria ja mitä enemmän painoa on, sitä suurempi on myös kulutus. Lisäämällä tunnin sisäpyöräilyn liikuntakalenteriisi 1-3 kertaa viikossa parannat lisäksi hapenottokykyäsi, kiihdytät rasva-aineenvaihduntaa ja kehität kestävyyskuntoasi.

Marikan vinkit parhaaseen sisäpyöräilykokemukseen:

*Jos olet ensimmäistä kertaa pyöräilemässä tule tunnille hyvissä ajoin ja pyydä ohjaajaa auttamaan pyörän säätöjen kanssa: väärän korkuinen satula tai liian kaukana tai lähellä oleva tanko vääristää ajoasentoa ja aiheuttaa turhaa lihasjännitystä
*Keksi jokaiselle tunnille itsellesi tavoite, esimerkiksi: päätä olla ajattelematta pyöräilysalin ulkopuolisia asioita tuntiin, päätä, ettei paidastasi löydy yhtään kuivaa kohtaa tunnin jälkeen tai päätä hengästyväsi tunnin aikana X kertaa. Sinä säädät tunnin rankkuuden!
*Lainaa tai hanki omaksesi klubisi vastaanotosta sykevyö motivoijaksi ja  antamaan tietoa oikeasta harjoittelutahdista
*Kokeile eri ohjaajien tunteja
*Kokeile sisäpyöräilyä aikaisin aamusta: kahden lämmittelykappaleen jälkeen olet hereillä ja täynnä energiaa!

Adrenaliinintäyteisiä pyöräilykokemuksia!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Marika Airaksinen Ryhmäliikuntaohjaaja

Positiivisen asenteen ja huumorin voimin elävä lahtelainen. Kiinnostuksen kohteena kuntoliikunta sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi.