Jumppa -ja saliharrastus on moneen muuhun urheiluharrastukseen verrattuna edullista sillä se ei vaadi kalliita varustehankintoja. Treenivaatteisiin kannattaa kuitenkin panostaa ja ostaa kerralla hyvät sillä laadukkaat materiaalit kestävät pitkään ja lisäävät treenimotivaatiota – kun jumppavaatteet tuntuvat mukavalta päällä, voi tunnin aikana keskittyä pelkästään treenaamiseen.

Panosta näihin:

Urheiluliivit
Tukevat urheiluliivit ovat naisen tärkein hankinta. Hyvät liivit ovat mahdollisimman huomaamattomat, mahdollistavat juoksemisen, hyppimisen sekä tukevat yläselän ryhtiä. Kaikkiin liikettä sisältäviin jumppatunteihin kannattaa valita korkean tukiominaisuuden sisältävät liivit, esimerkiksi merkillä shock absorber on loistavia liivejä.

Kengät
Sopivan kokoiset ja oikean malliset kengät estävät jalkojen kipeytymisen ja vaikuttavat asentoon positiivisella tavalla. Monipuolista liikuntaa suosivan jumppaajan kannattaa valita kengät, jotka sopivat sekä painoharjoitteluun että nopeutta ja suunnanmuutoksia vaativiin harjoituksiin. Omasta mielestäni paras treenikenkä on kevyt, joustava ja sellainen joka tarjoaa jalkapohjalle mahdollisimman luonnollisen asennon. Henkilökohtainen suosikkitreenikenkäni on Skechers (näitä voit testata ja ostaa myös monelta Forever kuntoklubilta!)

Trikoot
Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin trikoot, joita saa olla nostamassa ylös jokaisen jumppaliikkeen jälkeen. Hyvät treenihousut ovat joustavat, istuvat, hengittävät ja siirtävät kosteutta pois iholta. Parhaat, jo vuosia aktiivisessa käytössä kestäneet trikooni, ovat Niken valmistavat ja mallia filament tight sekä pro cool tight.

Treenipaita
Hyvä treenipaita on materiaaliltaan pehmeää ja kosteutta hylkivää kangasta. Sopiva paita on hyvin laskeutuva, eikä helahda hypittäessäkään kainaloihin asti, vaan pysyy tiukasti paikoillaan. Laadukkaita toppeja ja t-paitoja saa edullisesti monelta merkiltä.

Mitkä ovat sinun suosikkitreenivaatteesi?

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Marika Airaksinen Ryhmäliikuntaohjaaja

Positiivisen asenteen ja huumorin voimin elävä lahtelainen. Kiinnostuksen kohteena kuntoliikunta sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi.