Kolme vuotta sitten vaimoni voitti arpajaispalkintona Foreverin esittelyn ja alennustarjouksen hinnoista. Päätimme molemmat aloittaa harjoittelun Töölön Foreverissä viisi kertaa viikossa, koska meillä eläkeläisinä oli siihen aikaa ja Forever oli vain 600 m kodistamme. Saimme henkilökohtalaiset, kirjalliset harjoitusohjelmat treenereiltämme ja aloitimme tarmokkaasti harjoittelun. Valitettavasti vaimoni kuoli syöpään kesällä 2011, mutta päätin jatkaa harjoituksia. Mielestäni nämä melkein päivittäiset rutiinit ovat auttaneet minua pääsemään yksinäisyyteni yli. Harjoitteluni tavoite on lihaskunnon parantaminen, joka on tarpeellista tällaiselle 76v. miehelle.

Aamupäivän ohjelmani

Aamuaterian jälkeen kävelen Foreveriin. Kuntosalissa pyöräilen ensin ”nojapyörällä” 20min, joka vastaa 6 km matkaa tavallisella pyörällä. Tänä aikana pystyn lukemaan kirjaa kaikessa rauhassa. Olen esimerkiksi lukenut Sofi Oksasen ”Puhdistus”-kirjan harjoittelun lomassa. Sen jälkeen suoritan kymmenellä eri laitteella yhteensä 525 vastapainon kuormittamaa liikettä 15-30 liikkeen erinä. Liikkeet kuormittavat monipuolisesti kehon eri osia. Loppuverryttelyn suoritan kävelemällä nauhalla 3min ja vesijuoksuna uima-altaassa 5min. Lopuksi rentoudun saunassa. Joskus nautin myös kupin teetä Foreverin kahvilassa. Koko ohjelmaan menee n.kaksi tuntia.

Tulokset

Alunperin treenerini Laura Pääkkönen on määritellyt vastapainojen suuruuden kuhunkin käyttämääni laitteeseen, mutta voin niitä vapaasti säätää, ja olenkin huomannut, että vähitellen pystyn korottamaan painoja. Olen laskenut, että vuodessa olen pystynyt nostamaan vastapainojen määriä keskimäärin 60%. (eri laiitteilla luku vaihtelee 29-120%). Esimerkiksi

Ossian Enkvist – Töölön Forever

penkkipunnerruksessa vastapaino oli 3v. sitten 10kg, mikä silloin tuntui raskaalta, vuosi sitten 20kg, nyt 30kg. Töölön Forever on miellyttävä ympäristö, jossa annan arvoa väljille tiloille, monille rinnakkaislaitteille ja uima-altaalle. Vesijuoksu on minulle ollut täysin uusi elämys. Mielestäni harjoittelu on antanut minulle voimaa sekä fyysisesti että psyykkisesti. Nykyisin ulkoilen paljon tyttöystäväni kanssa, joka hänkin harrastaa liikuntaa eri muodoissa.

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit