Lihaskuntoharjoittelu on noussut muutamassa vuodessa aivan uuteen suosioon – eikä syyttä. Mutta miksi huhkia kuntosalilla?

Hyvässä kunnossa oleva lihaksisto pitää kropan ryhdissä.

Heikentynyt lihaskunto vetää vartalon lyttyyn, kun sen voimat ei riitä asennon ylläpitämiseen. Ryhdin kannalta tärkeimmät ja kehitystä eniten kaipaavat lihasryhmät ovat yläselän, pakaran ja keskivartalon lihakset.

Kuntosaliharjoittelu ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

Kun kropan liikkeet tuotetaan oikein – syvät lihakset tukevat ja pinnalliset liikuttavat – säästytään monilta tuki- ja liikuntaelinvaivoilta. Tämä tietysti edellyttää syvien lihasten hyvän kunnon ja aktivaation. Lisäksi rasitusperäisiltä vaivoilta säästytään, kun lihakset ovat kestävämmät.

Kuntosaliharjoittelu edistää painonpudotusta.

Vaikka syke ei olisikaan itse treenin aikana kovin korkealla ja puolet harjoituksesta levätään, lisääntynyt lihasmassan määrä nostaa perusaineenvaihduntaa. Mitä suurempi perusaineenvaihdunta, sitä enemmän elimistö kuluttaa energiaa – levossakin!

Kuntosaliharjoittelulla pystyt muokkaamaan kehoasi.

Lenkkeilemällä et tule saamaan pyöreitä pakaroita. Lihasten kehittämiseksi tarvitaan riittävä kuorma ja suhteellisen lyhyet sarjat, jotta tapahtuisi lihaskasvua. Kuntosaliharjoittelulla pystyt muokkaamaan myös yksittäisiä lihaksia.

Kuntosaliharjoittelu parantaa jaksamista ja tuo hyvän mielen.

Kun kroppa on hyvässä kunnossa, selviää arjen pienistä ponnisteluista helpommin ja energiaa riittää muuhunkin kuin sohvalla makaamiseen. Liikunnan tuomat hyvän olon hormonit nostattavat mielialaa. Lisäksi kuntosalin yhteisöllisyys edistää psyykkistä hyvinvointia ja sosiaalisia suhteita.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
minna.pulkkinen@foreverclub.fi
minna.pulkkinen@foreverclub.fi

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!