”Kiloja on lähtenyt yhteensä 15. Olo on mahtava. Ainainen särky ja kolotus on vaihtunut uudenlaiseen hyvään treeninjälkeiseen kolotukseen. Ilman Fustraa ja loistavaa treenariani en olisi tähän pystynyt.”

Onnistumistarinani:

Muutama vuosi sitten, kun kirjoitin graduani ja tein muutenkin paljon päätetyötä, aloin saada hirvittäviä migreenikohtauksia lähes kerran kuukaudessa. Kärsin lamauttavista selkä ja hartiakivuista ja onnistuin hankkimaan itselleni välilevyn pullistuman. Pullistumista oli tapahtunut muillakin alueilla jo pidemmän aikaa, joka ei ainakaan helpottanut migreenejä saati sitten selkäkipuja. Olin entinen urheilijatyttö pullistuneessa ja kolottavassa ruumiissa.

Olin yrittänyt tiputtaa painoani useaan otteeseen. Yleensä uusi elämä alkoi maanantaina ja loppui tiistaina. Kun onnistuin laihtumaan muutaman kilon, seuraavalla viikolla kilot palasivat. Pitihän sitä palkita itsensä hyvin tehdystä työstä. Kerran onnistuin laihtumaan vähän enemmän, mutta se johtuikin vain siitä, että viisaudenhampaani poistettiin enkä kyennyt syömään muuta kuin keittoja yli viikkoon.

Tammikuussa 2012 päätin, että nyt saa riittää. Kävin aktiivisesti erilaisissa jumpissa, mutta varsinkin viikonloppuisin harrastin myös hyvin aktiivisesti erilaisia kulinaristisia nautintoja, eikä muutoksia juurikaan ollut havaittavissa. Olin siis yhä äärimmäisen lev(e)äperäinen. Helmikuussa menin ensimmäisen kerran Fustra-tunnille ja siitä se ajatus sitten lähti. Tarkan syömisen ja aktiivisen liikkumisen avulla pudotin painoa kevään aikana 10 kiloa ja mikä parasta migreenikohtaukseni loppuivat lähes kokonaan samoin kuin hartia- ja selkäkivut. Kesän aikana painoa lähti lisää ja loppukesästä annoin itselleni vähän vapaata. Matkustelin, menin naimisiin ja nautiskelin. Syksyllä muutaman ei niin tarkkaan eletyn kuukauden jälkeen pelokkaana astelin taas vaa\’alle. Olin täysin vakuuttunut, että kilot ovat tulleet takaisin “vapaalla” ollessani. Yllätykseni olikin suuri, kun painoa ei ollut tullut lisää kuin vajaat kaksi kiloa. Mieheni kummeksuen muistutti, että miten niin painoa olisi tullut enemmän? Lomallakin liikuin lähes huomaamattani ja vaikka sitä ruokaa niin kovasti rakastankin, niin valintani ja ennen kaikkea määräni pysyivät kohtuudessa lomallakin. En edes itse tajunut muutosta, joka elämäntavoissani oli tapahtunut.

Nyt on uusi rutistus päällä. Kiloja on lähtenyt helmikuun jälkeen yhteensä 15. Olo on mahtava. Ainainen särky ja kolotus on vaihtunut uudenlaiseen hyvään treeninjälkeiseen kolotukseen. Olen vieläkin välillä leväperäinen ja vähän leveäperäinenkin, mutta suunta on oikea ja housunkaulus löysä. Ilman Fustraa ja loistavaa treenariani en olisi tähän pystynyt. Sellainen se ihmismieli kai on. Tiedät mitä pitäisi tehdä, mutta lopulta saat sen tehtyä vasta, kun joku seisoo vieressäsi ja sanoo “älä valita”.

Sanni-Kaisa Miettinen/Forever Hiekkaharju

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit