Olin pitkään vaan harrastanut hyötyliikuntaa ja käynyt ratsastamassa, ja ajatellut olevani ihan hyvässä kunnossa.

Päätin aloittaa jonkun uuden lajin, ja lopulta päädyin tanssiin. Ensimmäinen Zumba-tunti oli sellainen kuin luulinkin: kaikki tuntui menevän liian nopeasti, enkä pysynyt menossa mukana. Osaksi se meni myös heikon kunnon piikkiin. Kuitenkin fiilis oli hyvä, ja tunnilla tunsi saavansa itsestään enemmän irti.

Ajattelin kuitenkin, että kyllä tämä tästä. Vielä toisella kerrallakaan en pysynyt sen parempaa mukana, mutta en jaksanut välittää. Tunnin jälkeen oli vaan sellainen hyvä olo, jonka takia raahaudun tunneille viikko viikon jälkeen. Fiilis oli erilainen kuin yksin treenatessa.

Pikku hiljaa rytmitaju kehittyi

Nyt on vuosia vierähtänyt ja huomaan, että liikkeet menevät vähän sujuvammin. Olen käynyt jaksoittain aktiivisemmin, mutta ajoittain olen viihtynyt muiden lajien parissa. Silti huomaan, että jopa ihan kuin etukäteen arvaan, mikä liikesarja on tulossa! Siitä tulee kieltämättä hyvä fiilis. Kuitenkaan kehitys ei ole nopeaa, vaan enemmänkin vienyt useita vuosia.

Monella ei ole mitään synnynnäistä rytmitajua, jos sellaista on olemassakaan. Käymällä useammin vauhdikkailla liikesarjoja sisältävillä tunneilla koordinaatiokyky kehittyy. Kun kuntokin kohenee, on sarjoissa helpompia pysyä mukana.

Jos itse kaipaan enemmän haastetta, menen muille kuin Zumba-tunneille tai vaikka steppiin  – silloin saan taas pähkäillä tosissani, että miten nämä liikkeet nyt menevät! Ehkä jokin päivä nekin menevät ihan sulavasti, kuka tietää…

Kaikki liikkeet eivät mene vieläkään putkeen

Aina kysymällä olen saanut selvyyttä liikkeisiin. Ja toisaalta liikkeitä voi myös soveltaa! Kyse on kuitenkin tanssista, missä vaikkapa lihaskuntoharjoitteluun verrattuna voi olla selvästi luovempi. Tärkeintähän on hyvä fiilis ja liikunta. On kiva huomata, että omasta asenteesta on tullut armollisempi eikä haittaa, jos joku liike näyttää tyhmältä tai jäi jälkeen jostain sarjasta. Kun antaa liikkeen viedä niin sarjatkin useimmiten loksahtavat paikoilleen.

Joskus taas ajattelee, että miten kaikki muut osaavat nämä paitsi minä. Tosiasiassa tilanne on tuskin niin. Kenellä on muutenkaan aikaa tai halua kytätä muiden suoritusta tunneilla? Tai jos on, niin miksi antaa jonkun niin negatiivisen ihmisen vaikuttaa omaan mielialaan?

Tanssitunnit ovat auttaneet irtautumaan suorittamisesta

Tanssitunneista on tullut paljon iloa ja energiaa elämääni. Olen oppinut nauttimaan musiikista uudella tavalla, ja olemaan myös armollisempi itselleni. Elämää ei aina tarvitse suorittaa. On ihanaa huomata, että pystyy nauramaan itselleen!

Aina omaa kehittymistä ei tarvitse mitata ulkoisilla mittareilla, painonpudotuksella tai muulla, vaan jonkun jutun oivaltaminen riittää. Yhtenä suurimmista oivalluksistani pidän sitä, että liikunnan ainoa tavoite voi olla hyvä olo.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna
image description

Tule tutustumaan

    TULE TUTUSTUMAAN


    Oletko kiinnostunut treenaamisesta liikuntakeskuksessamme, mutta tahdot tutustua tiloihin ensin? Onnistuu! Jätä yhteystietosi, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä.


    Etunimi:

    Sukunimi:

    Puhelin:

    Sähköposti:

    Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

    Keskus

    Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

    Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

    Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

    Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

    Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

    Onnea matkaan!