Helsinkiläinen seniori, tule mukaan löytämään liikunnan ilo! 

Forever osallistuu EU:n rahoittamaan tutkimukseen yli 65 -vuotiaiden henkilöiden elämänhallinnan kehittämisestä. Käynnistämme nopealla sykkeellä vielä marraskuussa Forever Töölön kuntoklubillamme 30 hengen harjoitusryhmänä seniorihankkeen, johon etsitään mukaan Töölön lähistöllä asuvia helsinkiläisiä, jotka eivät vielä ole aktiivisia liikunnan suhteen.

Etsimämme henkilöt, miehet ja naiset, ovat lähtökohtaisesti kiinnostuneita oman terveytensä ja hyvinvointinsa aktiivisestä kehittymisestä. He ovat valmiita sitoutumaan puolen vuoden projektiin 30.4.2022 saakka, oppiakseen liikkumaan ja syömään terveyttään edistäen ja ovat kiinnostuneita sekä riittävän sosiaalisia toimimaan ryhmävalmennuksessa.

Ryhmään osallistuvan tulee kyetä nousemaan ja laskeutumaan lattialle itsenäisesti. Ryhmän osallistuville tehdään käyttäjäkohtaiset lähtötieto-, väliaikatieto- ja loppukokemuskyselyt osana seurantaa. Lisäksi mitataan osallistujien​ lihaskunto- ja toimintakykytestit projektin alussa ja lopussa, jotta voimme yhdessä todentaa faktisen muutoksen.

Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa Foreverin valmentajan ohjauksessa Forever Töölön kuntosalilla. Harjoitus sisältää ohjattua kuntosaliharjoitusta ja kuntopiiritoimintaa. Ohjelmassa on myös ​yhteinen kahvihetki treenin jälkeen klubilla. Liikuntaohjausten ohella ryhmän ohjelmaan kuuluvat valmentajien luennot, joita räätälöidään osallistujien terveydentilan ja tavoitteiden perusteella.

Ryhmän toimintaa ohjataan Töölön Forever -kuntosalilla paikan päällä sekä hankkeen käyttöön räätälöidyllä, helpolla Trainero-mobiilisovelluksella. Sovelluksessa on käytössä myös kaikki harjoitusmateriaalit projektin ajan.

Miksi lähteä liikkeelle, mitä saat?

  • Itsenäisen toimintakyvyn kehittäminen ja ylläpito – arjen askareiden sujuvampi suorittaminen – uutta sisältöä ja rytmiä arkeen
  • Mahdollisimman pitkään kotona asumisen edistäminen – ohjeet aktiiviseen omatoimiseen liikuntaan
  • Lihasvoiman, notkeuden ja tasapainon edistäminen, tuki- ja liikuntaelinten hyvinvoinnin kehittäminen – treenitaidot
  • Psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen hyvinvointi – uutta sisältöä ja rytmiä arkeen sekä uusia ihmissuhteita ryhmäytymisen myötä
  • Henkilökohtaisen terveyden edistäminen, sairauden esto ja/tai hallinta

Lisätietoa EU-hankkeesta: https://www.europeactive.eu/projects/active-ageing-communities

RYHMÄ TÄYNNÄ, KIITOS mielenkiinnosta!

Ilmoittaudu heti mukaan, vain 30 nopeinta otetaan ryhmään! 

Ryhmään mukaan mahtuneille ilmoitetaan ryhmän aloitustapaamisen ajankohta erikseen suoraan henkilökohtaiseen sähköpostiin maanantaihin 15.11.2021 mennessä.

 

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut suosittelee Forever Töölön Active Ageing Community -liikuntaryhmään osallistumista. – Tunnetko jo Helsingin Liikuntaluurin?

  • Helsingin Liikuntaluuri –palvelusta saa neuvontaa ja ohjausta Helsingin liikkumismahdollisuuksista tai esim. liikuntapalveluiden vapaista kurssipaikoista. Liikuntaluuri palvelee ma-to klo 13-15.30 numerossa 09 310 32623, ja neuvonta on maksutonta (ainoastaan normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti). Lisätietoja Liikuntaluurista: https://helsinkiliikkuu.fi/liikuntaluuri/