Keskivartalopito on kaikessa urheilussa keskeisessä roolissa, näin myös pikajuoksussa, toteaa omakohtaisesta kokemuksesta pikajuoksija Sanni Mahonen. 

Kesällä 2016 Oulun Kalevan Kisoissa alkueräjuoksu N100 metriä. Hyvä kesä takana ja kunto edelleen nousussa. Juoksu kulkee hienosti yli puolen välin, Hanna-Maari Latvalan rinnalla. Sitten viiltävä kipu etureidessä; kivusta huolimatta ja kovalla kilpailuvietillä juoksin loppuun saakka. Finaalipaikka aukesi, mutta syntynyt vamma, joka myöhemmin magneetissa vahvistettiin etureiden pitkittäiseksi repeämäksi, esti finaalijuoksun. Alkoi intensiivinen kuntoutus, mikä johti alaselän kipuiluun. Tällä kertaa magneettikuva paljasti alaselän nikaman siirtymisen. Osaavan kuntouttajan etsintää talvella ja hallikausi jäi väliin. Muutaman epäonnistumisen jälkeen osaava apu löytyi Kihun Juuso Sillanpäältä. Alkoi systemaattinen keskikehon sisäisten lihasten vahvistaminen ja aktivointi.

Lue myös: Vatsalihastreeni – kolme supertehokasta treeniä.

Järvenpäässä asuvana läheisimmät harjoittelupaikat lajiharjoituksiini ovat jäähallien juoksusuorat, monitoimihalli ja Liikuntamylly Helsingissä. 2016-2017 talvikaudella mukaan astui myös Forever Järvenpää. Foreverillä harjoitteluni on keskittynyt pitkälti keskivartalon vahvistamiseen ja aktivointiin sekä räjähtävän voiman ja pikavoiman kehittämiseen.

Kevät 2017 meni keskivartalon pidon ja paremman juoksuasennon hakemisessa. Parit maajoukkueleirit Pajulahdessa ja Teneriffalla loivat pohjaa tulevalle kesälle. Alkukesä käynnistyi hieman epävarmoissa tunnelmissa ja aiemmin itselleni asettamat tavoitteet tuntuivat olevan melko kaukana. Kauden edetessä ja starttien lisääntyessä juoksu alkoi lopulta aueta. Mieleenpainuvimmat tapahtumat kisakaudella 2017 olivat U20 EM-kisat Grossetossa (samaan aikaan Kalevan Kisojen kanssa), U20 SM-kisat, joista tuli saavutettua pari mitalia, PM-maaottelu Uumajassa sekä kauden huipentanut Ruotsi-Suomi maaottelu Tukholman Olympiastadionilla.

Forever Järvenpäästä on vakiintunut itselleni voiman kehittämispaikka, jossa viihdyn 1-2 kertaa viikossa. Monipuolisten harjoitusmahdollisuuksien lisäksi Foreverillä miellyttää siisteys, mukava henkilökunta ja rento fiilis treenaajien kesken. Vaikka paikka on suosittu, löytyy aina tilaa omille, välillä hieman normaalista poikkeavillekin harjoitteille.

Lue myös: syvät vatsalihakset – miten ja miksi niitä tulisi harjoitella?

Nyt kesäkausi 2018 siintää kovasti mielessä ja sitä varten hikoillaan ja nautitaan. Iloa ja valoa kevääseen. Hymyillään, kun tavataan!

-Sanni Mahonen, pikajuoksija

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit