Senioriliikuta venyttely

Venyttelytunnit senioreille

Venyttely on tärkeä, ennaltaehkäisevä ja kehoa huoltava harjoitus, jonka olisi hyvä olla osa jokaisen seniorin kuntoilua. Venyttely parantaa koko kehon verenkiertoa ja näin edistää aineenvaihduntaa. Lisäksi venyttely rentouttaa ja lisää nivelten liikkuvuutta. Venyttelytunnit alkavat aina lyhyellä ja helpolla alkulämmittelyllä. Tämä tunti sopii erinomaisesti myös aloittelijoille. Tule tunnille rennoissa sisäliikuntavaatteissa, kenkiä et tarvitse.

Ehkäise kireyksiä ja paranna ryhtiä venyttelyllä

Runsas istuminen, yksipuoliset asennot ja kova liikunta kiristävät lihaksia. Lihakset sopeutuvat siihen pituuteen, missä ne eniten ovat. Esimerkiksi istumatyöntekijöillä kiristyvät helposti rintalihakset, lonkan koukistajat sekä reiden takaosan lihakset. Tämä vaikuttaa negatiivisesti ryhtiin sekä selän hyvinvointiin. Venyttelyharjoitukset ehkäisevät kireyksistä syntyviä vaivoja.

Venyttelyn on hyvä olla osa jokaista liikuntaharjoitusta, mutta sitä on hyvä tehdä myös omana harjoituksenaan. Kun kehon liikkuvuus on kunnossa, loukkaantumisriski pienenee ja pystyt suorittamaan erilaisia lihaskuntoharjoituksia puhtaammalla tekniikalla.

image description

Kokeile kolme päivää

Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa kolme päivää veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Nimi
Etunimi:
Sukunimi:

Puhelin

Sähköposti

Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

Keskus

Haluatko tutustua LITE-saliin (Espoo, Vaasa, Kuopio tai Tampere)? Tutustu tästä.