Satujumppa on hyvä mahdollisuus tutustuttaa pienet lapset liikunnan maailmaan ja kehittää samalla erilaisia motorisia taitoja. Etsi teille lähin toimipisteemme ja tuo lapsesi satujumppaan!

Minkä ikäisille Satujumppa on suunnattu?

Suosittelemme Satujumppaa 3-4 vuotiaille lapsille sukupuoleen katsomatta. Tunti sopii sekä liikuntaharrastuksen ensikertalaisille että muissa jumpissa (esim. vauvajumppa tai taaperojumppa) käyneille lapsille. Tunnin tarkoituksena on temmeltää yhdessä erilaisten aktiviteettien parissa nauttien samalla liikunnan riemusta. Satujumpassa ei ole minkäänlaisia taitovaatimuksia, vaan kaikki halukkaat ovat tervetulleita.

Mitä satujumpassa tehdään?

Satujumpassa harjoitellaan motorisia perustaitoja erilaisin liikkumistavoin esimerkiksi ryömien, juosten ja hyppien. Koordinaatio ja tasapaino kehittyvät muun muassa temppu- ja taitoratojen kautta, joista lapset usein kovasti innostuvat. Tunnilla leikitään ja pelaillaan monipuolisesti kaikkea ja myös sosiaaliset taidot kehittyvät ryhmässä toimimisen myötä.

Koulutetut ohjaajamme ottavat huomioon lasten erilaiset kehitystasot ja osaavat tukea lasten yksilöllistä kehitystä. Pääasia tunneillamme on hauskanpito liikunnan kautta, ja siitä ohjaajamme osaavat kyllä pitää huolen. Tavoitteenamme on varmistaa kaikille turvallinen ja mukava liikkumisympäristö, jossa lapset uskaltavat heittäytyä ja nauttia liikunnan ilosta täysin siemauksin.

Miten satujumppaan pukeudutaan?

Leikin tuoksinnassa tulee helposti hiki ja tunnilla ryömitään, hypitään ja temppuillaan, joten mukavat ja joustavat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja trikoot) ovat hyvä vaihtoehto. Mukana olisi hyvä olla myös juomapullo, jotta leikin lomassa juomatauoilla voi hörppiä vettä.

Miten satujumpan voi aloittaa?

Perheliikunta on ilmaista alle 6-vuotiaille Foreverin ryhmäliikuntajäsenille. Tämä tarkoittaa, että jos vanhempi on kuntosalimme ryhmäliikuntajäsen, voi lapsen tuoda jumppaan ilmaiseksi! Lapsen ollessa satujumpassa voi aikuinen tehdä sillä aikaa helposti oman kuntosalitreenin. Kaikki satujumppatunnit on nähtävissä kätevästi ryhmäliikunta-aikatauluistamme. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja autamme tarvittaessa oikean jumpan löytämisessä.

Tarjoamme myös ilmaisen kokeilukerran, jolloin lapsi voi tulla kokeilemaan satujumppaa ja aikuinen voi testata jotakin haluamaansa ryhmäliikuntaa tai kuntosalitreeniä. Näin voitte helposti ilman paineita kokeilla, olisiko jumppa mieleinen uusi harrastus lapselle ja miten aikuisen treenin yhdistäminen onnistuu vaivattomasti.