TULE TUTUSTUMAAN -
MEILLÄ ONNISTUTAAN

Fill out my online form.

OSALLISTU LIIKUNTAPÄIVÄÄN!

Fill out my online form.

Fustran avulla ryhtiä syksyyn

Täytä yhteystietosi, niin soitamme sinulle piakkoin ja
kerromme lisää Fustra –harjoittelusta.

Kevyt Sankari

Kysy lisätietoja, täyttämällä yhteystietosi alla oleviin kenttiin.

Liity jäseneksi

Fill out my online form.

Jätä meille
soittopyyntö

Täytä yhteystietosi niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä!

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Haluatko ilmaisen tunnin
personal trainerin kanssa?

Tarvitsetko treeniisi lisäpotkua ja hyödyllisiä vinkkejä?
Osallistu kuukausikisaan täyttämällä yhteystietosi,
niin voit voittaa tunnin personal trainerin kanssa!

Haluatko x-method
näytetunnin vain 35€:lla?

Täytä yhteystietosi niin kuntoneuvojamme
on sinuun yhteydessä ja saat
näytetunnin 35€:lla!

Fill out my online form.

Kokeile Palveluitamme 3 Päivän Ajan Veloituksetta

image description Hanki passi

Hyvä uni

Nukutko hyvin? Tunnetko aamulla olosi levänneeksi?

Tiesitkö, että sinulla on monia keinoja parantaa unesi laatua.

Forever-kuntoklubeilla on käytössä Beddit-laitteisto, jonka avulla saat unitietosi vaivattomasti omaan sähköpostiisi. Unitietojesi pohjalta asiantuntijamme auttavat sinut nukkumaan paremmin. Olkoon tavoitteenasi hallita painoa, parantaa elämäntapoja, edistää terveyttä, optimoida suorituskykyä niin ratkaisevaa on riittävä palautuminen ja hyvälaatuinen uni.

Uni rakentaa, korjaa ja energisoi.

Ota selvää, kuinka Beddit
voi parantaa unesi laatua!

Lue tiedote!

Nuku hyvin, se on paras tapa palautua rasituksesta

Voidaksemme hyvin, tarvitsemme oikeassa suhteessa liikuntaa ja lepoa sekä oikeanlaista ravintoa. Forever on jo vuosia tarjonnut asiakkailleen erilaisia liikuntamahdollisuuksia sekä ravintoneuvontaa. Mahdollisuutta rentoutumiseen ja palautumiseen on tarjottu erilaisten ryhmäliikuntatuntien muodossa. Tärkein palautumisvaihe on kuitenkin yön aikana nauttimamme uni. Yön aikana tapahtuvan palautumisen seuranta on ollut aiemmin vaikeaa, mutta ei ole enää! Forever tarjoaa asiakkailleen ainoana kuntoklubina Suomessa ohjeita parempaan uneen. Käytössämme on myös unen seurantaan patentoitu laitteisto.
Jos tunnet itsesi aamuisin väsyneeksi, nukut levottomasti, sinulla on vaikeuksia saada unta tai sinulla on muita unihäiriöitä, me pystymme auttamaan sinua.

 

 

 

 

 

 

 

Uni ja palautuminen

Uni on hyvinvoinnin perusedellytys. Unen määrä ja laatu vaikuttavat myös vireystilaan ja mielialaan. Yleisesti unen laatu on parasta ennen puolta yötä, mutta uni ajoittuu yksilöllisesti. Aikuisella riittävä määrä unta voi olla 7-8 tuntia. Osa ihmisistä tulee toimeen kuuden tunnin yöunilla, kun toiset taas tarvitsevat yli yhdeksän tuntia yhtäjaksoista unta päivän normaalin vireystilan saavuttamiseksi. Kasvavat lapset ja nuoret tarvitsevat enemmän yöunta. Urheilijalle riittävän pitkä, laadukas ja oikein ajoitettu yöuni on tärkeä osa tasapainoista valmentautumista. Päiväunet eivät korvaa yhtäjaksoisen yöunen vajetta. Palautumisen tehostamiseen auttaa myös rentoutuminen ja rentoutumisharjoitteet, joihin voi yhdistää mielikuvaharjoittelua. Urheilijan tulisi järjestää itselleen säännöllinen elämänrytmi, jossa uni ja lepo ovat huomioituna. Tämä tarkoittaa usein päivittäisen ajankäytön jakamista valmentautumisen ja opiskelujen, ystävien tapaamisen, television katselun tai netin käytön suhteen.

Tehoa palautumiseen

Lepo on tärkeä osa valmentautumista. Levossa elimistö palautuu ja uudistuu, kuona-aineet poistuvat ja energiaa varastoituu. Unen aikana erittyy kasvuhormonia. Nukkuminen on tärkeää myös aivojen palautumiselle.

Kuuntele kehoasi

Elimistö kehittyy harjoitteiden välisen palautumisjakson aikana. Mitä paremmin palaudut, sitä paremman vastineen saat harjoitteillesi ja sitä parempi on seuraavan harjoituskerran teho. Palautumista voi nopeuttaa verryttelyllä, huoltavilla- ja palauttavilla harjoitteilla, riittävällä levolla ja oikealla ruokavaliolla. Palauttavia toimia voidaan tehdä harjoituksen osien välillä, sen jälkeen tai itsenäisinä harjoituksina. Väsymys ja kipeät ja jäykät lihakset kertovat huonosta palautumisesta. Pitkäkestoisista ja kovista harjoitteista palautuminen vie luonnollisesti pidemmän aikaa. Opettele kuuntelemaan kehosi reaktioita eri harjoitteisiin ja pyri löytämään sinulle parhaat palautumistoimenpiteet. Seuraa myös elämäsi kokonaisrasitusta, harjoittelun ja muun kuormituksen määrää. Leposykkeen ja harjoituksen aikaisen sykkeen seuranta kertovat mahdollisesta liikarasituksesta pidemmällä aikavälillä.

Aktiivinen ja laadukas elämä

Hyvä uni parantaa elämänlaatua ja antaa energiaa. Riittävä laadukas uni edistää terveyttä, vahvistaa vastustuskykyä sekä parantaa keskittymistä ja muistia. Valppaana ja virkeänä sattuu vähemmän tapaturmia ja unohduksia. Foreverin tarjoama seurantalaitteisto näyttää unen laadun ja yksilövalmentajamme neuvovat miten unta voi parantaa.

Hyvinvointiin

Nukumme melkein kolmanneksen elämästämme. Unen laatu on yksi tärkeimmistä hyvinvointiimme vaikuttavista tekijöistä. Tunnista unesi tärkeys ja paranna sitä!

Sainko tarpeeksi palauttavaa syvää unta?
Tunteaksesi olosi levänneeksi tarvitset tarpeeksi palauttavaa, syvää univaihetta. Useimmille ihmisille 2-3 tuntia syvää unta on sopiva määrä. Laitteistomme mittaa yösi tulokset ja vertailee niitä omiin keskimääräisiin tuloksiisi, joten näet helposti, oliko yö erityisen hyvä tai huono.

REM-unta muistille

Suurin osa unista nähdään REM-univaiheessa. REM-nimitys tulee sanoista Rapid Eye Movements eli nopeat silmänliikkeet. REM-univaihe on tärkeää muistille, oppimiselle ja mielialalle. Yleensä REM-unta on noin 30% unestamme, eli noin 2-3 tuntia. Kuten syvän unen, laitteisto näyttää sinulle oman REM-unesi määrän.

Mikä on havahtumisindeksini?

Havahtumisindeksi tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa tunnissa havahdumme hereille tai melkein hereille unesta. Näitä havahduksia ei yleensä voi muistaa aamulla, mutta ne vaikuttavat unen laatuun ja levottomuuteen. Laitteisto mittaa havahtumisia ja näyttää kuinka monta kertaa yössä heräsit tai melkein heräsit. Yhdessä nukkumisympäristön mittaustietojen (melutaso, valoisuus, huoneen lämpötila) kanssa voit nähdä, häiritseekö jokin ulkoinen tekijä mahdollisesti untasi.

Tiesitkö että…

Kofeiinipitoiset juomat

Kofeiinin piristävä vaikutus on ollut kautta aikojen tunnettu. Kofeiinia saa esim. kahvista joka on suomessa varsin yleinen juoma. Kofeiini vaikuttaa kemiallisesti adenosiini yhdisteen aineenvaihduntaan. Esimerkiksi 1-2 kupillisella kahvia saavutetaan riittävä määrä kofeiinia, jotta sillä olisi vaikutusta veressä. Kofeiinipitoisuus on suurin noin puolen tunnin kuluttua juomisesta ja se puolittuu 5-6 tunnissa. Yhdessä kahvikupillisessa on 80-100mg kofeiinia.
Kahvin piristävä vaikutus on ollut erityisen selvä yö- ja vuorotyöläisille. Kofeiini auttaa väsyneitä ja kovassa suorituspaineessa olevia heti aamulla heräämisen jälkeen. Kofeiinin vaikutus esimerkiksi liikenteessä parantaa tarkkaavaisuutta ja ajovirheet vähenevät. Paras teho on saatu ottamalla 1-2 kahvikupillisen jälkeen 15 minuutin unet.

Makuuhuoneen lämpötila

Nukahtamiselle nukahtamisympäristö on tärkeä osa nukkumaprosessia. Tärkeää on luoda nukahtamiselle otollinen ympäristö. Sopiva makuuhuoneen lämpötila on useimmille ihmisille 18-20 celsius astetta. Viileä ympäristö on ihmiselimistölle otollinen ympäristö nukahtamiselle. Tiedetään, että siinä vaiheessa kun ruumiin lämpötila laskee alkaa väsymys tulla. Ensin tulee väsymys ja sitten uni.

Huoneen melutaso

Ylimääräinen melu on todettu olevan haitallista unen laadulle ja vireyteen.
On olemassa muutama tutkimus jossa osoitetaan melun haittaavan unen saantia ja yöunta. Saksalaisessa tutkimuksessa (Unitutkijoiden kansainvälinen konferenssi SLEEP 2010) tehtiin tutkimus jossa koehenkilöt olivat terveitä aikuisia. Kokeeseen osallistui 72 ihmistä keskimäärin 40-vuotiaita, jotka viettivät 11 peräkkäistä yötä unilaboratoriossa, missä heidän aivojensa sähkötoimintaa seurattiin koko yön ajan. Yön aikana laboratoriotilassa soitettiin nauhoitettua autoliikenteen, lentoliikenteen ja junien ääntä erilaisilla voimakkuuksilla ja eripituisia aikoja. Yhden yön aikana koehenkilöt altistuivat 40-120 melutapahtumalle. Yksi yö oli vertailun vuoksi täysin meluton.
Joka aamu, heti herättyään koehenkilöt pantiin tekemään erilaisia psykologisia ja neurologisia kokeita. Mukana oli mm. muistikoe ja reaktioaikaa mittaava testi. Keskimääräinen reaktioaika hidastui 3,4 millisekunnilla liikennemetelissä nukutun yön jälkeen. Reaktioajan hidastuminen riippui suoraan siitä miten paljon melutapahtumia oli ollut ja miten kovaa niissä kuultu ääni oli.
Aivosähkökäyrät osoittivat että eniten nukkumista haittasi vaikutti junan ääni, toiseksi eniten autoliikenne ja lentokoneet jäivät kolmanneksi. Heräileminen ei vaikuttanut psykomotoriseen toimintaan sillä kaikki melun lajit heikensivät suoritusta samalla tavalla. Tulokseen ei vaikuttanut myöskään se, oliko yön aikana kuullut yhtä vai useampaa liikennemelun lajia.
Tulokset ovat linjassa aiemmin tänä vuonna julkaistun tutkimuksen kanssa, jossa osoitettiin että päiväajan tarkkuus heikkenee selvästi kun on viettänyt yön lentoliikenteen metelissä.

Unen vaikutus painonhallintaan

Jos haluat pudottaa painoa, tarvitset tarpeeksi hyvää unta.
Tutkijat ovat raportoineet, että naiset jotka nukkuivat vain 5 tuntia yössä kärsivät 32 % todennäköisemmin liikapainosta (yli 15 kg) ja 15 % todennäköisemmin liikalihavuudesta verrattuna niihin naisiin, jotka nukkuivat 7 tuntia yössä. Tutkimus kesti 16 vuotta ja siinä seurattiin lähes 70 000 naista.
Tutkijat eivät löytäneet liikunnan määrästä tai fyysisestä aktiivisuudesta mitään eroja, jotka selittäisivät vähemmän nukkuvien todennäköisemmän ylipainon. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että vain pienet muutokset unen määrässä vaikuttavat hormoneihin, jotka ohjaavat ruokahalua. Mutta naiset, jotka nukkuivat vähemmän, itseasiassa myös söivät vähemmän. Tämä viittaa siihen, että jokin muu kuin ruokahalu tai dieetti vaikutti vähemmän nukkuvien ylipainoon.
Mikä oli lopulta syy? Tutkimus osoitti, että univaje itseasiassa vaikuttaa metaboliseen tahtiin eli siihen, kuinka monta kaloria keho polttaa levossa. Vajaa uni vaikuttaa ylimääräisen stressihormonin kortisolin ja erään toisen ruokahalua säätelevän hormonin tuottamiseen kehossa. Erään teorian mukaan liikumme myös vähemmän kun emme saa tarpeeksi unta, mikä taas johtaa pienempään kalorien kulutukseen.
Jos haluat pudottaa painoa, sinun tulisi varmistaa, että saat tarpeeksi hyvälaatuista unta terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi.

image description

© 2015 Forever Kuntoklubi. Kaikki oikeudet pidätetään.Tietosuoja

Rekisteriseloste