TULE TUTUSTUMAAN -
MEILLÄ ONNISTUTAAN

Fill out my online form.

OSALLISTU LIIKUNTAPÄIVÄÄN!

Fill out my online form.

Fustran avulla ryhtiä syksyyn

Täytä yhteystietosi, niin soitamme sinulle piakkoin ja
kerromme lisää Fustra –harjoittelusta.

Kevyt Sankari

Kysy lisätietoja, täyttämällä yhteystietosi alla oleviin kenttiin.

Liity jäseneksi

Fill out my online form.

Jätä meille
soittopyyntö

Täytä yhteystietosi niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä!

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Haluatko ilmaisen tunnin
personal trainerin kanssa?

Tarvitsetko treeniisi lisäpotkua ja hyödyllisiä vinkkejä?
Osallistu kuukausikisaan täyttämällä yhteystietosi,
niin voit voittaa tunnin personal trainerin kanssa!

Haluatko x-method
näytetunnin vain 35€:lla?

Täytä yhteystietosi niin kuntoneuvojamme
on sinuun yhteydessä ja saat
näytetunnin 35€:lla!

Fill out my online form.

Kokeile Palveluitamme 3 Päivän Ajan Veloituksetta

image description Hanki passi

Ensimmäinen kerta kuntosalilla

Miten valmistaudun?

Kuntosalille saapuminen ei vaadi erityistä valmistautumista. Ruokailu on hyvä tehdä viimeistään 2 h ennen kuntosalille saapumista. Jotta jaksat paremmin ja saat harjoituksesta kaiken hyödyn irti, pieni välipala voi olla hyvä nauttia noin 15–30 minuuttia ennen kuntosalia. Tähän sopii esim. banaani tai klubilla myynnissä oleva energiapatukka. Jos tavoitteena on painon pudottaminen, kannattaa liiallisen energian nauttimista kuitenkin välttää.

Mitä mukaan?

Kuntosalille voit pukeutua liikuntaan soveltuvaan rentoon asuun esim. verryttelyasuun, collegeasuun tai vaikka shortseihin ja T-paitaan. Lisäksi mukana on hyvä olla sisäjalkineet, joissa vaaleat pohjat sekä pieni pyyhe, hikipyyhe. Hikipyyhkeitä saa tarvittaessa hankkia kuntoklubilta.

Nestetasapainon säilyttämiseksi liikunnan aikana muista juoda riittävästi. Jos edellisestä ruokailukerrasta on jo pitkä aika, kannattaa kuntoklubilta ostaa energiajuoma. Myös vettä ja vesipulloja voit ostaa kuntoklubilta.

Mitä huomioitavaa kuntosalilla?

Jos et ole ennen käynyt kuntosalilla tai olet käyttänyt erilaisia välineitä, suosittelemme yksilöllisen ohjausajan varaamista ohjaajalle. Ohjausajan voit varata klubin vastaanotosta. Ohjaaja opastaa sinut käyttämään laitteita. Opastuksen jälkeen voit käydä silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Klubin seinältä ja internetistä löydät ne ajat, jolloin ohjaaja on kuntosalilla kaikkien asiakkaiden apuna.

Kuntosalilla voit harjoitella vapaasti omaan tahtiisi, omilla kuormillasi ohjelmasi mukaisesti. Harjoittelun jälkeen on kohteliasta ottaa tangoista painot pois, ja asettaa ne niille varattuihin telineisiin. Hikipyyhe on hyvä laittaa laitteen istuimelle / selkänojalle aina harjoitellessasi. Usein harjoittelu sisältää useamman sarjan samassa laitteessa. Sarjojen välillä voit jaloitella ja samalla antaa toisille asiakkaille mahdollisuus käyttää laitetta.

Mitä teen kuntosaliharjoittelun jälkeen?

Harjoittelun jälkeen on hyvä nauttia ravintoa, joka täyttää ehtyneet varastot ja palauttaa vireystilasi. Kuntoklubin hyllystä löydät harjoittelun jälkeen sopivan ravinteen. Harjoituksen jälkeen tai vaikka myöhemmin kotona kannattaa lihaksia hieman venytellä.

Huom! Uuden liikunnan aloittaminen aiheuttaa aina lihaskipua. Tämä ei ole millään tavalla vaarallista vaan ainoastaan viesti lihakselta, että nyt on tehty jotain mihin se ei ole tottunut. Ja sehän on tarkoituskin! Antamalla lihakselle / elimistölle uusia ärsykkeitä se kehittyy toivomaamme suuntaan. Ensimmäisten kertojen jälkeinen lihaskipu menee parhaiten pois venyttelemällä ja harjoittelemalla kevyesti. Eli, älä jätä harjoitteluasi väliin lihaskivun johdosta vaan suorita se kevyemmin. Lihaskipu ei ole jatkuva ilmiö vaan korostuu nimenomaan harjoittelun alussa.

Mitä jos en osaa?

Jos koet epävarmuutta voit aina kysyä neuvoa omaohjaajilta, vastaanotosta tai keneltä tahansa yrityksemme työntekijältä. Me kaikki autamme sinua mielellämme. Me olemme täällä vain sinua varten. Voit aivan hyvin halutessasi kysyä neuvoa myös klubin muilta jäseniltä.

Voit myös jättää ohjaajille soittopyynnön. Lista löytyy omaohjaajien huoneiden läheisyydestä.

Termit?

Ohjaajat ja ohjelmissa käytetään usein tiettyjä termejä. Tässä yleisimmät:

Toisto: Tarkoittaa harjoituksessa tehtävää yhtä toistoa alkupisteestä loppupisteeseen ja takaisin.
Sarja: Sarjassa on useita toistoja peräkkäin ilman lepoa välissä esim. 10 toistoa = 1 sarja.
Maksimivoima: Suurin voima jonka lihas pystyy tuottamaan.
Kestävyys: Aika jonka lihas pystyy ylläpitämään työtä.
Aerobinen: Liikunta, jossa tehdään työtä yleensä pitkäkestoisesti (yli 10 min) alhaisella sykkeellä.
Lämmittely: Alkuverryttely, jossa sykettä nostetaan niin, että lihakset lämpenevät

image description

© 2015 Forever Kuntoklubi. Kaikki oikeudet pidätetään.Tietosuoja

Rekisteriseloste